Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αταμάν – Μπαρτζώκας: Έντονος διάλογος μετά το τέλος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αταμάν – Μπαρτζώκας: Έντονος διάλογος μετά το τέλος

Αταμάν - Μπαρτζώκας: Έγινε χαμός με τους δυο προπονητές στο ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ - Δείτε τα βίντεο από τον αγώνα

Ένταση ανάμεσα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Εργκίν Αταμάν υπήρξε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής αναμέτρησης (15/04) του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (77-71) για την 3η αγωνιστική του top-6 της Basket League. Οι προπονητές πήγαιναν προς τη φυσόυνα και είχαν μια διαφωνία. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη για λίγα λεπτά, αλλά μετά η κατάσταση ηρέμησε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μάλιστα, ήταν φανερά εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια του flash interview, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να μην επιθυμεί πάντως να σχολιάσει το επεισόδιο που είχε με τον τεχνικό του Τριφυλλιού. «Να το σχολιάσουν οι άλλοι», απάντησε ερωτώμενος για το κομμάτι της έντασης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε σε όσα κόστισαν στην ομάδα του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Για το ματς ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ανέφερε ότι: «Πήραμε πολλές λάθος αποφάσεις, νομίζω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο. Έπρεπε να βάλουμε πίεση στον Παναθηναϊκό, χάσαμε πολλές βολές, χάσαμε ανοικτά σουτ με καλούς σουτέρ και φυσικά και ένα αμυντικό ριμπάουντ κρίσιμο του Γκριγκόνις και σκόραρε δυο βολές. Με βάση την εμφάνιση μας και τα ποσοστά μας είχαμε καλή τύχη να πάρουμε το ματς. Δεν έγινε, θα πάρουμε κάποιο από τα επόμενα». Για την διαχείριση που χρειάζεται στη συνέχεια: «Όλοι λέγατε πριν το παιχνίδι ότι δεν ήταν ένα κομβικό ματς. Εμείς παλέψαμε το παιχνίδι για το κερδίσουμε, χωρίς να έχουμε ελπίδες για να κερδίσουμε το πλεονέκτημα στην κανονική περίοδο, αλλά στα play-off θα είμαστε οκ».

Το ματς

Παρόλο που στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε ορισμένα λάθη που έκαναν οι αντίπαλοί του με αποτέλεσμα να ανοίγει σταδιακά την διαφορά. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 23-16 και τους γηπεδούχους να δείχνουν πως είναι πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί μέσα στο παρκέ. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Αταμάν έπαιζαν με το «πόδι κολλημένο στο γκάζι» και τα δύο τρίποντα των Γκριγκόνις και Μήτογλου αρκετά νωρίς, έδωσαν στον Παναθηναϊκό διψήφια διαφορά την οποία στην συνέχεια διεύρυναν. Κομβικό ρόλο έπαιξε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος από το ξεκίνημα το παιχνιδιού είχε την μπάλα στα χέρια του οργανώνοντας το παιχνίδι και μοιράζοντας ασίστ που «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να βρέθηκαν στο -16 (36 – 20) όμως με ηγέτη τον ΜακΚίσικ κατάφερε να μειώσει σταδιακά την διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 38-33. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το παιχνίδι έγινε… ροντέο, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονταν κοντά στο σκορ και ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαντλητικός, με τις μονομαχίες των παικτών να είναι πολλές φορές στο όριο του φάουλ. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα, όμως οι Πειραιώτες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 59-55.

Η διακοπή του παιχνιδιού

Έχοντας υποδειγματική αμυντική λειτουργία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ όμως η ευστοχία των παικτών του Αταμάν τους κράτησε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Τα πνεύματα ηρέμισαν στο 03:06 πριν την λήξη του αγώνα, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα στην κονσόλα χρονομέτρησης ανάγκασε τον διαιτητή του αγώνα να διακόψει την ροή του παιχνιδιού για μερικά λεπτά, με το σκορ στο 68-68. Στην επανεκκίνηση του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 77-71.

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Σλούκας 10, Παπαπέτρου 4, Ναν 17, Ερνανγκόμεθ 11, Μήτογλου 15, Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 2, Μωραΐτης, Λεσόρ 13, Γκριγκόνις 5.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5, Κάναν 15, Φαλ 10, Παπανικολάου 4, Πίτερς 10, Γουίλιαμς-Γκος 18, Ράιτ 3, Λαρεντζάκης 3, Μήτρου-Λονγκ, ΜακΚίσικ 3.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις