Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ 2024: Σε πανηγυρικούς τόνους η παρουσίαση του ψηφοδελτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ 2024: Σε πανηγυρικούς τόνους η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ 2024: Το μήνυμα Μητσοτάκη

Σε πανηγυρικούς τόνους έγινε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ενόψει της ευρωπαϊκής κάλπης της 9ης Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών ανακοινώθηκαν και τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, στο οποίο περιλαμβάνεται ο Φρέντη Μπελέρης, μια επιλογή Μητσοτάκη με πολλαπλές στοχεύσεις για τις ευρωεκλογές. Στο άκουσμα του ονόματός του μάλιστα όλοι όρθιοι χειροκρότησαν, όπως έκαναν και ομογενείς στη Χειμάρρα που παρακολουθούσαν την διαδικασία. Αφού ο κάθε υποψήφιος αναφέρθηκε επί ένα λεπτό για την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μία παρουσίαση, αλλά ενδεχομένως συμμετείχαμε σε μία εξήγηση γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Γιατί ακριβώς σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι, όμως, οι οποίοι μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετικά ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού». «Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία το 2024, αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει τη στήριξη των πολιτών» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης καλώντας τους ψηφοφόρους να δώσουν «μία ξεχωριστή σημασία σε εκείνους απ’ όσους συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο που ενδεχομένως δεν είναι οι πιο γνωστοί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών ως προς τις επιπτώσεις της στην εγχώρια πολιτική σκηνή και υπογράμμισε εκ νέου την πολιτική σταθερότητα. Όπως επεσήμανε οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη, η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. «Γι΄ αυτό και θέλω να το πω όσο πιο απλά γίνεται: όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εσείς μας δώσατε εξουσιοδότηση να προχωρήσουμε τον Ιούνιο του 2023».

Μάλιστα διευκρίνισε ότι «επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας, γιατί πολλές φορές ακούω και από κάποιους δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε: «στείλτε μήνυμα». Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές, γιατί το τι συμβαίνει σε μια εθνική κάλπη έχει αντανάκλαση τελικά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεν θα μιλήσω καθόλου για την αντιπολίτευση, θα πω μόνο ότι από την άλλη μεριά αντί για επιλογή φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή. Και η εμμονή είναι μία: να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση. Αυτό δεν είναι εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ούτε προφανώς είναι πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης».

Κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πάρουν τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. «Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να είναι προσωρινά δυσαρεστημένοι για οποιοδήποτε λόγο και να τους εξηγήσουμε ότι τώρα δεν είναι η ευκαιρία να εκδηλώσουν μία επιμέρους δυσαρέσκεια αλλά πρέπει να ξαναθυμηθούν και να δουν τη μεγάλη εικόνα» ώστε «το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη στην ιστορία της παράταξής μας. Το χρωστάμε εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία μας, στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο. Και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να της κάνουμε είναι μία πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, νικήτρια στις ευρωεκλογές, πρώτη δύναμη στην κεντροδεξιά της Ευρώπης. Σταθερά, τολμηρά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει». Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη σημασία των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός είπε με έμφαση ότι «το 2024 δεν είναι 2019. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά. Μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. Μεγάλες προκλήσεις που αφορούν αυτή τη δίδυμη τεχνολογική επανάσταση και κλιματική κρίση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με μια Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της και προσπαθεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν κόσμο που αλλάζει» για να προσθέσει: «Το να ακούγεται, λοιπόν, σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας, έχει μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό ψηφίζουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου: για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να δίνουμε, -εγώ στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι Υπουργοί στα Συμβούλια που εκπροσωπούν την πατρίδα μας, αλλά και οι ευρωβουλευτές μας στο Ευρωκοινοβούλιο- τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη 5ετία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το ενισχύσουμε» αλλά και τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν την περασμένη πενταετία: Από την πρόκληση του Covid ως το μεταναστευτικό και την θωράκιση των συνόρων μας, αλλά και «τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, του Ταμείου Ανάκαμψης» που φέρει «σε μεγάλο βαθμό και τη δική μας σφραγίδα» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη του Ταμείου Ανάκαμψης: 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν τα διαθέταμε, είναι αυτή τη στιγμή στη διάθεση της πατρίδας μας για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, για την υγεία, για την παιδεία, για την πράσινη μετάβαση, για την ανταγωνιστικότητα».

Ο πρωθυπουργός συνόψισε και τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πενταετία: Από την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τη θέση της Ευρώπης σε έναν περίπλοκο κόσμο, την λειτουργία της ενιαίας αγοράς, το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή άμυνα και την συζήτηση, για κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας που έχει ανοίξει για τα καλά «σε έναν βαθμό και από δική μου πρωτοβουλία».

Αλλά και τη νέα ΚΑΠ, την πράσινη μετάβαση που προωθούσε γοργά, η ευρωομάδα των σοσιαλιστών. «Εμείς είπαμε: «ώπα, μήπως πρέπει να πάμε λίγο πιο αργά;». Χωρίς να αμφισβητήσουμε τους στόχους της πράσινης μετάβασης, να δώσουμε στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας, στους αλιείς μας εκείνα τα εργαλεία ώστε η πράσινη μετάβαση να μην αποβεί τελικά εις βάρος του εισοδήματός τους, της δυνατότητάς τους, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, να παραμείνουν στο χωράφι τους, στον τόπο τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ειδική μνεία έκανε επίσης για το δημογραφικό που αποτελεί ευρωπαϊκή πρόκληση. Ποιος θα δώσει, λοιπόν, την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και στην Ευρωβουλή, αυτές τις κρίσιμες μάχες για τον πρωτογενή τομέα; Πρέπει να είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Πύρρος Δήμας, η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Βούλα Πατουλίδου, όλοι οι νυν ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.ά.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών:

Αβραμίδου Σεραφίνα
Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
Αυτιάς Γεώργιος
Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
Δάκης Γεώργιος
Δεκόλης Ιωάννης
Δήμας Πύρρος
Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Ζαμπούκας Ανδρέας
Καρανικόλας Σπυρίδων
Καραχάλιος Θεόφιλος
Κατσαούνης Δημήτριος
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κοντοζαμάνης Βασίλειος
Κουρή – Καλλέργη Όλγα
Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος
Μελέτη Ελεονώρα
Μουρούτης Γεώργιος
Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης
Μπλιούμης Γεώργιος
Ναούμης Νικόλαος
Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης
Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
Ρογδάκη Άννα – Μαρία
Σακελλάρης Βασίλειος
Σέρμπος Σωτήριος
Σούλογλου Νουρτζάν
Σπυράκη Μαρία
Στέφος Νικόλαος
Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία
Τσιόδρας Δημήτριος
Τσουχαντάρης Αθανάσιος
Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις