Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς ξεφλουδίζω τις πατάτες: Ένα απίστευτο κόλπο
PLUS

Πώς ξεφλουδίζω τις πατάτες: Ένα απίστευτο κόλπο

Πώς ξεφλουδίζω τις πατάτες: Ακόμη μια φορά που το TikTok μας γλιτώνει από μια τεράστια αγγαρεία.

Oι πατάτες ταιριάζουν σε ένα σωρό συνταγές μας. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το ξεφλούδισμά τους είναι κάπως βαρετό. Εκτός κι αν ακολουθήσουμε το απλούστατο κόλπο της TikToker Ίνα Γκάρτεν για ξεφλούδισμα στο λεπτό.

1. Αντί να ξεφλουδίσουμε την πατάτα πριν τη βράσουμε, με ένα μαχαίρι – όπως βλέπουμε και στο βίντεο – πάμε στη μέση της πατάτας και χαράζουμε περιμετρικά μια γραμμή τόσο βαθιά ως εκεί που φτάνει η φλούδα.

2. Στη συνέχεια βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα της.

3. Όσο βράζει στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε αν η πατάτα τρυπάει εύκολα με ένα πιρούνι.

4. Αν μπορούμε να την τρυπήσουμε εύκολα με το πιρούνι, την αφαιρούμε από το βραστό νερό.

5. Πιάνουμε με το ένα χέρι από τη μία και με το άλλο από την άλλη πλευρά της πατάτας και αφαιρούμε την φλούδα, η οποία ουσιαστικά γλιστράει αμέσως.

Προσοχή στα εξής σημεία

1. Δοκιμάζομε αυτό το κόλπο μόνο με πατάτες με χοντρή φλούδα.

2. Η γραμμή που χαράζουμε γύρω από την πατάτα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφανειακή και να είναι μια και μοναδική. Όσο περισσότερες γραμμές χαράξουμε, τόσο περισσότερα κομμάτια θα πρέπει να τραβήξουμε για να ξεφλουδίσουμε την πατάτα και τόσο περισσότερο χρόνο θα χάσουμε.

3. Όταν δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε την πατάτα, δεν θα πρέπει να βάλουμε το πιρούνι πολύ βαθιά. Καλύτερα μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο από αυτά που εξετάζουν το κατά πόσο έχει ψηθεί το κέικ μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις