Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ολυμπιακή Φλόγα 2024 Δήμος Πειραιά: Ένα τιμητικό γεγονός για την πόλη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολυμπιακή Φλόγα 2024 Δήμος Πειραιά: Ένα τιμητικό γεγονός για την πόλη

Δήμος Πειραιά Ολυμπιακή Φλόγα: Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για την πόλη του Πειραιά, πρόκειται να συμβεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, καθώς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με την πόλη να συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην πόλη του Πειραιά με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε), ερχόμενη από την Πελοπόννησο, με την λαμπαδηδρομία να ξεκινάει  στις 19:08 από την πλατεία Ωρολογίου στην Ακτή Μιαούλη. Οι λαμπαδηδρόμοι από τον Πειραιά, που θα μεταφέρουν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης  είναι οι εξής:

  • Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά
  • Ηλίας Υφαντής-Παλαίμαχος Διεθνής Έλληνας Ποδοσφαιριστής
  • Σταυρούλα Αντωνάκου-Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
  • Αλεξάνδρα Σταματοπούλου-Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης
  • Νίκος Γέμελος-Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης
  • Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert-Ιατρός γυναικολόγος, Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στην Λυών, Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας
  • Αθανάσιος Μπούτσης-Φοιτητής  από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ
  • Σωτήρης Κάκιας-Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά

Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά είναι η εξής: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, Λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο. Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης θα ανάψει τον βωμό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση  του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των 3 σημαιών. Θα ακολουθήσει χορευτική περφόρμανς The Olympic Cypher, σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου. Παρουσιαστής  της  εκδήλωσης  θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος. Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη (προγραμματισμένη άφιξη 21:15).

Μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία με ιστιοφόρο

Ο Πειραιάς όμως, θα έχει ακόμα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το εμβληματικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας. Από τις 24-4 έως τις 26-4 το «Le Belem», θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την παρουσία του εμβληματικού γαλλικού ιστιοφόρου στην πόλη μας.  Επιπλέον, από τις  16 έως και τις 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο  της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και της παρουσίας του γαλλικού ιστιοφόρου «Le Belem» στην πόλη μας, η Piraeus Tower  Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, θα φωταγωγήσει τον Πύργο  Πειραιά στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις