Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν – Ισραήλ τώρα: Δραματικό μήνυμα Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – Ισραήλ τώρα: Δραματικό μήνυμα Μπάιντεν

Μήνυμα Μπάιντεν στο Ιράν: «Μην το κάνετε!» -Αναμένει επίθεση στο Ισραήλ «αργά ή γρήγορα»

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «αφοσιωμένη» στην υπεράσπισή του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα το Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι το μήνυμά του προς το Ιράν, το οποίο έχει απειλήσει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ, είναι, απλώς, «μην το κάνετε», υποστηρίζοντας ότι περιμένει επίθεση της Τεχεράνης «αργά ή γρήγορα». «Δεν θέλω να υπεισέλθω σε ασφαλείς πληροφορίες, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε πόσο επικείμενη είναι μια επίθεση στο Ισραήλ. «Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

a flag laying on the ground next to rocks

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν σε κυβερνητικούς στόχους ήδη από το Σάββατο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μια κίνηση που έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο, υποστήριξε το πρακτορείο Bloomberg, νωρίτερα σήμερα. Νωρίτερα, αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας επιβεβαίωσε στο Sky News ότι «πρόσθετα μέσα» μεταφέρονται στη Μέση Ανατολή για να «ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής», μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης μετά τις απειλές του Ιράν. Το Ιράν έχει απειλήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ σε αντίποινα για ένα θανατηφόρο χτύπημα στην πρεσβεία του στη Συρία πριν από λίγες μέρες. Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί ευρέως για την επίθεση, αλλά δεν την έχει σχολιάσει δημοσίως.

Το Ιράν ετοιμάζει 100 πυραύλους κρουζ – Θα χτυπήσει απευθείας στόχους στο Ισραήλ, λένε οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν επί του παρόντος ότι το Ιράν θα πραγματοποιήσει πλήγματα κατά πολλαπλών στόχων εντός του Ισραήλ και ότι ομάδες υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη θα μπορούσαν επίσης να εμπλακούν στις επιθέσεις, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο. Οι στόχοι πιθανότατα θα είναι τόσο εντός του Ισραήλ όσο και γύρω από την περιοχή. Η έναρξη μιας σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα σήμαινε μια σοβαρή κλιμάκωση στην περιοχή που οι ΗΠΑ ήλπιζαν να αποφύγουν. Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το Ιράν έχει ξεκινήσει να μετακινεί εσωτερικά στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ, σηματοδοτώντας ότι πιθανώς ετοιμάζεται να επιτεθεί σε ισραηλινούς στόχους από το εσωτερικό του εδάφους του.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το Ιράν ετοιμάζεται να χτυπήσει από το έδαφός του ως μέρος μιας αρχικής επίθεσης ή αν τείνει να προσπαθήσει να αποτρέψει το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ από τη διεξαγωγή μιας πιθανής αντεπίθεσης στο έδαφός του. Ένας από τους ανθρώπους είπε ότι οι ΗΠΑ παρατήρησαν το Ιράν να ετοιμάζει έως και 100 πυραύλους κρουζ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις