Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανήλικοι άγριοι Ρομά πιάστηκαν για 13 ληστείες τρόμου στο Μενίδι
ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι άγριοι Ρομά πιάστηκαν για 13 ληστείες τρόμου στο Μενίδι

Θύματα διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί

Σημείο μαρτυρίου για οδηγούς και πεζούς ήταν για εννέα μήνες η διασταύρωση των οδών Αγίου Φανουρίου και Μεταμορφώσεως, στο Μενίδι, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, στην Αγία Σωτήρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία τρόμου που αποτελείτο από μία…ενδεκάδα (!) ανήλικους Ρομά, έστηνε ενέδρες σε διερχόμενους όλες τις ώρες της ημέρας, έπεφταν τα μέλη της συμμορίας πάνω στα θύματα, τα χτυπούσαν και τα λήστευαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Alphafreepress, έψαχναν μανιωδώς τα κινητά των έντρομων θυμάτων τους, που παγιδεύονταν κυκλωμένα από τους ανήλικους, αλλά και για μετρητά και κοσμήματα. Όταν έβρισκαν μέσα στις τσάντες, που επίσης άρπαζαν, κάρτες τραπεζικές, έσπευδαν να κάνουν αναλήψεις ή να… πληρώσουν μ αυτές εμπορεύματα που αγόραζαν. Σε επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, 14 και 13 χρόνων, οι οποίοι, ήταν «γνώριμοι» των Αστυνομικών Αρχών και από μικρότερη ηλικία, αφού είχαν συλληφθεί για τα ίδια αδικήματα!

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αχαρνών, που ερευνούν την υπόθεση, έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον δέκα τρεις αιματηρές ληστείες σε βάρος διερχόμενων είτε με αυτοκίνητο είτε με ταξί η ακόμη και με μοτοσικλέτα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Βασικά μέλη

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών από συμμορία ανηλίκων, που δρούσε στην περιοχή των Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και εντοπίστηκαν 2 από τα βασικά μέλη συμμορίας. «Ειδικότερα», τονίζουν οι αστυνομικοί «συνελήφθησαν 14χρονος και 13χρονος, για ληστείες και κλοπές καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αποδεικτικής ισχύος αστυνομικών ταυτοτήτων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται επιπλέον 9 μέλη της εγκληματικής ομάδας». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί δίνουν στοιχεία για τον τρόπο της δράσης των ανηλίκων, κάποιοι εκ των οποίων έδιναν το παρόν ακατάπαυστα, ενώ άλλοι έπαιρναν μέρος στις επιθέσεις τρόμου, περιστασιακά.

Ακινητοποιούσαν και χτυπούσαν

«Ως προς τον τρόπο δράσης τους», επισημαίνεται «τα μέλη της συμμορίας αιφνιδίαζαν και τελικά ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, συνήθως στο ίδιο σημείο κάθε φορά(σ.σ. Αγίου Φανουρίου και Μεταμορφώσεως) και με χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατά την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών προέκυψε ότι η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις ληστειών και 2 κλοπές». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα «ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα», καταλήγει η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις