Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Αυτιάς πήγε στον Παπαδάκη: «Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε μαζί, αλλάζοντας τους νόμους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αυτιάς πήγε στον Παπαδάκη: «Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε μαζί, αλλάζοντας τους νόμους»

Ο Αυτιάς πήγε στον Παπαδάκη -Μαζί στον αέρα μετά από 21 χρόνια, συγκίνηση και αγκαλιές

Στο πλατό του ΑΝΤ1, στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, βρέθηκε μετά από 21 χρόνια ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Αυτιάς. Ο Γιώργος Παπαδάκης, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ένας φίλος ήρθε πάλι απόψε», καλωσόρισε γεμάτος συγκίνηση τον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη επί σειρά ετών, τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος παρευρέθηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μετά την απόφασή του να φύγει από το πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη για να παρουσιάσει τη δική του εκπομπή.

«Γύρισε και είναι μαζί μας!» είπε πανηγυρικά ο Γιώργος Παπαδάκης. «Μετά από 21 χρόνια είμαστε μαζί. Δεν με ενδιαφέρει με ποιο κόμμα κατεβαίνεις υποψήφιος, δεν με ενδιαφέρει η κομματική σου η προτίμηση. Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι ότι ένας φίλος μου, ένας άνθρωπος που συμπορευθήκαμε τα δύσκολα χρόνια των πρώτων χρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης, ήταν δίπλα μου ήταν κοντά μου και βοήθησε πάρα πολύ για να καθιερωθεί η πρωινή ζώνη και να βάλουμε το οικονομικό κοινωνικό και εργατικό ρεπορτάζ στην ελληνική τηλεόραση».

«Το έκανες εσύ, εσύ εμπνεύστηκες όλη αυτή τη εξέλιξη και έχω να πω το εξής: Tον ευχαριστώ γιατί άνοιξε μια μεγάλη πόρτα, μπήκα μου έδωσε όλα τα εφόδια δεν αρκεί να έχεις διαβάσει, να έχεις τελειώσει κάτι κλπ, το θέμα είναι να μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο. Ο Γιώργος Παπαδάκης μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ», είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Αυτιάς.

Το βίντεο και οι αναμνήσεις

Στη συνέχεια στην εκπομπή προβλήθηκε βίντεο από τα παλιά και την παρουσία του δημοσιογράφου και νυν πολιτευόμενου Γιώργου Αυτιά στο «Καλημέρα Ελλάδα». Μετά την προβολή του βίντεο, ο Γιώργος Παπαδάκης κάνοντας την αναδρομή του στο παρελθόν και ενθυμούμενος τα χρόνια που οι δυο τους ήταν μαζί στην εκπομπή είπε: «Ερχόταν πάντα με μια τσάντα γεμάτη, με αυτή θα πάει και στις Βρυξέλλες και είχε μέσα στοιχεία, ήταν κάρτες για να εμπεδώσει ο κόσμος τι ακριβώς εννοούμε και πραγματικά είσαι από τους πρωτοπόρους αυτής της ενημέρωσης». «Ο ”σκαπανέας της είδησης” με αυτή τη ”διαολεμένη” τσάντα» είπε με σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους χιουμοριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε μαζί, αλλάζοντας τους νόμους»

«Μαζί, μαζί τα κάναμε, εσύ έδειξες τον δρόμο», αποκρίθηκε ο κ Αυτιάς και στη συνέχεια μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον αγαπημένο του συνάδελφο. «Δίπλα στον Γιώργο μαθαίνεις αυτά που δεν μπορεί κανείς να σου μάθει», είπε. «Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε μαζί, αλλάζοντας τους νόμους, μέτρησα χθες 50 αλλαγές νόμων. Φώναζες εσύ φώναζα και εγώ ο πρωινό καθόριζε όχι την πολιτική της χώρας αλλά και τη διάρκεια της οικονομικής πολιτικής» σημείωσε.

Ερωτηθείς από την Μαρία Αναστασοπούλου αν οι δυο τους έπεσαν στην «λούμπα» του ανταγωνισμού ο κ Αυτιάς είπε ότι οι δυο τους διαβήκαν παράλληλους δρόμους και ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Γιατί ο Γιώργος Αυτιάς επέλεξε το Ευρωκοινοβούλιο

Θέλοντας να απαντήσει στο γιατί επέλεξε να είναι στο ευρωκοινοβούλιο και όχι στην ελληνική βουλή, είπε χαρακτηριστικά ότι «πάω εκεί και παίρνω αυτήν την απόφαση, γιατί ό,τι δεν ανανεώνεται στη ζωή, πεθαίνει». «Το 90% των νόμων έρχεται από την Ευρώπη», πρόσθεσε. «Ο ευρωβουλευτής είναι για την πατρίδα, πηγαίνεις μόνο για αυτήν φορώντας τη φανέλα της εθνικής. Το μεγαλύτερο TikTok είναι να πας στους δρόμους και να σφίξεις τα χέρια πολιτών, σήμερα φεύγω για Αμερική ώστε να συναντηθώ με ομογενείς. Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν σταματούν και ο κόσμος μού λέει πως θέλει να βοηθήσω όσο μπορώ. Πάω στο Ευρωκοινοβούλιο με το σύνθημα ”Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια”», υπογράμμισε.

Από τους πλέον καταξιωμένους δημοσιογράφους

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι από τους πλέον καταξιωμένους δημοσιογράφους της χώρας, με τα ρεπορτάζ του να βρίσκονται πάντα στην καρδιά των εξελίξεων, μεταδίδοντας τον παλμό του κόσμου και της κοινωνίας και ενημερώνοντας τους πολίτες με απλή γλώσσα και αναλυτικά παραδείγματα.  Η θεματολογία του και ο τρόπος παρουσίασης είναι «μαγνήτης» για το ευρύ κοινό που του δίνει απλόχερα την εμπιστοσύνη του να είναι μακράν πρώτος στον ανταγωνισμό.

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Σάμο. Στα εφηβικά του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αθήνα και εκεί ολοκλήρωσε το Λύκειο. Σπούδασε Νομική στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, και στην συνέχεια πήγε στο Βέλγιο όπου έκανε μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες άλλα και στη Δημοσιογραφία. Επίσης πήγε στην Αμερική και έκανε μετεκπαίδευση στη Δημοσιογραφία, τις Πολιτικές επιστήμες και το Δημόσιο δίκαιο.

Δημοσιογράφος της χρονιάς

Έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στον δημοσιογραφικό μαραθώνιο. Το 2000 τιμήθηκε ως Δημοσιογράφος της χρονιάς από το Ίδρυμα Μπότση και εν συνεχεία από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κάνοντας οικονομικό ρεπορτάζ και συμμετέχοντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”. Το 2003, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής Καλημέρα Σας. Συνεχίστηκε για 6 χρονιές μέχρι το 2009, όπου το καλοκαίρι του ίδιου έτους  Το 2012, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δούλεψε στον κυπριακό εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Extra TV Cyprus. Το ίδιο έτος, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου παρουσιάζει το “Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά” κάθε Σαββατοκύριακο. Εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, το 2006 στην ταινία Sugartown: Οι γαμπροί, κάνοντας τον εαυτό του!

Από το 2011 διδάσκει Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Ο Γιώργος Αυτιάς έχει γράψει τρία βιβλία. Τον Απρίλιο του 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο “ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ” από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ. Τον Δεκέμβρη του 2009 κυκλοφορεί το βιβλίο “ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ” από τις εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. Την επιμέλεια έχει κάνει η Μαρία Παναγοπούλου. Τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί και το βιβλίο “Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ” και πάλι από τις εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, με επιμέλεια της Μαρίας Παναγοπούλου. Ο Γιώργος Αυτιάς δεν εκθέτει την προσωπική του ζωή, όμως είναι γνωστό πως είναι παντρεμένος με τη Μαρία. Μαζί, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αντιγόνη και τον Αλέξανδρο.

Μιλώντας στον Τηλεθεατή αποκάλυψε πως το μυστικό της επιτυχίας του είναι η… δουλειά. “Δουλειά και μόνο δουλειά. Αμεσότητα, ενημέρωση που ταυτίζεται με τον πολίτη, πίεση στην εξουσία, αναζήτηση ειλικρίνειας από τους πολιτικούς και ειδήσεις. Απλή η συνταγή, αλλά δύσκολη, καθώς απαιτεί εργασία τουλάχιστον 16 ωρών το 24ωρο, αφού πλέον οι ειδήσεις και λόγω των νέων συνθηκών τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα.

Τι ώρα μπορεί να ξυπνάει κάποιος με τους «ρυθμούς Αυτιά»;

Κάθε μέρα στις 04:30 το πρωί και τις μέρες της εκπομπής από τη 01:00 το βράδυ στο πόδι. Στο κανάλι από τις 02:00 το πρωί και μάχη από τις 05:30 και μετά…

Γιατί τόσο νωρις;

Γιατί ήδη, όταν εμείς έχουμε 02:00 το πρωί, στην Αυστραλία και στην Ανατολή είναι απόγευμα. Οι ειδήσεις τρέχουν. Τη νύχτα μου έχουν τύχει τα χειρότερα, ναυάγια, φωτιές, πτώσεις αεροπλάνων, δολοφονίες. Η τελευταία σύσκεψη είναι στις 04:00 το πρωί.

Το δύσκολο χειρουργείο

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε για το χειρουργείο στο οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί μια μέρα μετά το τέλος της εκπομπής του στις 19 Ιουλίου. «Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θωμά Αρβανιτάκη, έναν εξαιρετικό γιατρό. Την επομένη που κλείσαμε την εκπομπή, έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Τα καταφέραμε. Δύσκολο το καλοκαίρι, πάνω από όλα η υγεία, να ακούτε τον γιατρό και να κάνετε εξετάσεις. Όλα θα πάνε καλά. Μπροστά στα προβλήματα της υγείας να χαμογελάτε, να κρατάτε την πίστη σας και την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως λέει η κ. Παγώνη, η τελευταία ελπίδα πριν τον Θεό είναι ο γιατρός. Ευχαριστώ δημοσίως αυτόν τον άνθρωπο» είπε ο Γιώργος Αυτιάς.

Γιώργος Αυτιάς: H πιο δύσκολη στιγμή στον αέρα, η πολιτική και ο Φρέντυ Γερμανός

Μιλώντας στον Χάρη Λεμπιδάκη πρόσφατα, εξομολογήθηκε πως όταν έμαθε στον «αέρα» για τον θάνατο του πατέρα του, «άνοιξε η γη και τον κατάπιε». «Υπήρξε η στιγμή που άνοιξε η γη και με κατάπιε. Όταν έμαθα τον θάνατο του πατέρα μου ήταν κάτι απίστευτο, μη το ζήσει κανείς ποτέ. Τον πατέρα μου τον είχα δει πάρα πολύ λίγο. Ζήτημα είναι αν έχω ζήσει μαζί του 4-5 χρόνια, γιατί ήταν καπετάνιος» λέει αρχικά. «Ήταν 8 το πρωί, τότε θυμάμαι, τον Δήμο Βερύκιο να με πιάνει από το χέρι και να μου λέει ‘Γιωργάρα τι γίνεται;’ και του λέω ‘θα σου πω’. Εκεί ο σκηνοθέτης έριξε διαφημίσεις» αποκάλυψε.

«Θα ευχηθώ κάθε επιτυχία σε όποιον δοκιμάζει την τύχη του αλλιώς. Μην ξεχνάς ότι ήμουν στον ΑΝΤ1, δίπλα σε έναν Τιτάνα της ενημέρωσης, τον Γιώργο Παπαδάκη και του οφείλω πάρα πολλά γιατί με έμαθε πολλά όπως και στον Νίκο Χατζηνικολάου» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις