Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Υμηττού: Νεκρός οδηγός μηχανής
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Υμηττού: Νεκρός οδηγός μηχανής

Αιματηρό τροχαίο τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Υμηττού -Νεκρός οδηγός μηχανής

Ένας άνδρας που επέβαινε σε μηχανή έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Υμηττού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αιματηρό τροχαίο σημειώθηκε στις 03:35 επί της Λ. Υμηττού 276, με κατεύθυνση προς Νέο Κόσμο. Ο οδηγός της μηχανής για άγνωστα αίτια έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον οδηγό στο νοσοκομείο, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.

Για τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα μίλησε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής καλώντας τους οδηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Αν δεν αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος του προβλήματος και να μη μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους. Δε θα γίνει ποτέ τίποτα αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το πράγμα που συμβαίνει είναι η γενοκτονία των Ελλήνων στους δρόμους. Ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να εμπλακεί την επόμενη στιγμή, το επόμενο δευτερόλεπτο και να καταστρέψει τα πάντα που εννοώ τα πάντα την οικογένειά του, τη ζωή του, την αρτιμέλεια του. Να καθηλωθεί σε ένα καρότσι, σε ένα αμαξίδιο, σ’ ένα κρεβάτι» δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Νewsroom» της ΕΡΤ ο κ. Ιαβέρης για τα τροχαία δυστυχήματα, όπως ήταν αυτό με τον 27χρονο στο Μαρκόπουλο που κατέληξε.

140.000 θύματα τα τελευταία 60 χρόνια

Εξήγησε ακόμη ότι τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα τα τελευταία 60 – 70 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τη χώρα μας. «Μιλάμε για 650 νεκρούς κάθε χρόνο» τόνισε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι έχουμε άλλους τόσους παραπληγικούς και 2.000 περίπου τραυματίες. «Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας, κατά κύριο λόγο νέους» σημείωσε. Περιγράφοντας την οδική συμπεριφορά είπε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας είναι ανάγωγος και επιθετικός και λειτουργεί χωρίς να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, γιατί έτσι έμαθε μέσα από την οικογένεια του, μέσα από την κοινωνία γενικότερα. Αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό».

Όπως τόνισε, τα θύματα είναι κυρίως ηλικίας από 15 – 29 που είναι μια πολύ τρυφερή ηλικία και το 29 – 45 που εκτός από παραγωγική ηλικία είναι και αναπαραγωγική, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία». Σύμφωνα με τον κ. Ιαβέρη στο εξωτερικό εάν σου πάρουν το δίπλωμα δεν μετακινείσαι. «Εδώ βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο ο οποίος, χωρίς να έχει δίπλωμα, ή να είναι ανασφάλιστος, να κυκλοφορεί ελεύθερος» συμπλήρωσε. Πρόσθεσε δε ότι ένας λόγος που παραμένει υψηλός ο αριθμός των τροχαίων είναι και η υποστελέχωση των τμημάτων της Τροχαίας ενώ πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις