Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη ναρκωτικά – Ηράκλειο: Απορροφητήρας έκρυβε ουσίες και λεφτά
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη ναρκωτικά – Ηράκλειο: Απορροφητήρας έκρυβε ουσίες και λεφτά

Σύλληψη ναρκωτικά - Ηράκλειο: Δύο άνδρες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στις πιάτσες της πόλης - Παρόμοιο περιστατικό στην Ιεράπετρα

Περίπου ένα κιλό κοκαΐνης και δύο κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο Ηράκλειο, οι οποίοι παράλληλα προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Οι δύο συλλήψεις έγιναν, σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από αξιοποίηση στοιχείων για τα δύο άτομα, που φέρονταν να κατέχουν και διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε ο χώρος που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο στο διαμέρισμα, μέχρι να «δέσουν» την υπόθεση. Αμέσως μετά προχώρησαν σε συλλήψεις, με τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Πολύ καλές κρυψώνες θεωρήθηκαν από δύο άντρες, 31 και 28 ετών, ένας απορροφητήρας και τα μαγειρικά σκεύη των σπιτιών τους, στα οποία έκρυβαν ναρκωτικά και χρήματα. Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε πληροφορηθεί τη δράση των δύο ανδρών, αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, αφού διακινούσαν ναρκωτικά σε γνωστά στέκια της πόλης εδώ και καιρό. Σε έρευνα που έκαναν στα σπίτια και των δύο βρέθηκαν κρυμμένα σε ευφάνταστες θέσεις και κατασχέθηκαν συνολικά 966,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο κιλά και 112 γραμμάρια κάνναβης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 20.120 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οι ιδιόχειρες σημειώσεις. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύλληψη δύο ατόμων και στην Ιεράπετρα

Άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό σύλληψης σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι (10/04) σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου. Δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν για κατοχή και διακίνηση ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για την καταπολέμηση της κατοχής και της διακίνησης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί κατείχαν και διακινούσαν διάφορες ποσότητες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των αλλοδαπών και σε έτερο χώρο, που εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 10,1 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 35,7 γραμμάρια κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων εκατό είκοσι (2.470) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης αναμειγμένο με καπνό.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις