Σεξουαλική κακοποίηση στον Βόλο: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες 66χρονος

ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική κακοποίηση στον Βόλο: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες 66χρονος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σεξουαλική κακοποίηση στον Βόλο: Δεν έδειξε κάτι η ιατροδικαστική έκθεση

11.04.2024 | 16:56

Οι αστυνομικές αρχές του Βόλου ερευνούν μια σοβαρή καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου αγοριού από τον παππού του. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου του 2024, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 66χρονου πρώην πεθερού της η μητέρα του παιδιού, που βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του 4χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψε ότι το παιδί έχει βιαστεί, ενώ ο καταγγελλόμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και υποστηρίζει πως οι κατηγορίες της πρώην νύφης του είναι για λόγους αντεκδίκησης.

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Αστυνομία μετά από εισαγγελική παραγγελία, καθώς έχει διαταχθεί προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης ο 66χρονος κλήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων. Για την υπόθεση έχουν καταθέσει στις αρχές ο πατέρας του παιδιού όσο και η μητέρα που κατέθεσε τη μήνυση και μία φίλη της. Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο 66χρονος είναι βιασμός ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Τι αναφέρει η μητέρα στην μηνυτήρια αναφορά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδάκι, εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε στη Λάρισα, παρακολουθήθηκε από ψυχολόγο και έγιναν διάφορα ψυχοτεχνικά τεστ, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Όπως προαναφέρθηκε οι γονείς του 4χρονου βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου. Ο μικρούλης, με δικαστική απόφαση, διατηρεί σχέσεις και μοιράζεται αρκετό χρόνο με τον πατέρα του, ενώ διαμένει με τη μητέρα του.

Η 41χρονη στη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλει πως το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παππού του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο σπίτι, στο οποίο διαμένουν ο πατέρας του παιδιού με τους γονείς του. Τέλος, επισημαίνεται πως οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η προανάκριση ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και πως είναι θέμα χρόνου ο Εισαγγελέας έχοντας λάβει όλο το προανακριτικό υλικό να αποφανθεί, αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο ή όχι.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Exit mobile version