Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεαροί εναντίον νεαρών σε τρεις ληστείες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεαροί εναντίον νεαρών σε τρεις ληστείες

Από τα βραχάκια της Ακρόπολης ως τη Δροσιά και το Μαρκόπουλο

Ακρόπολη, Δροσιά, Μαρκόπουλο. Τρεις περιοχές, που χωρίς να έχουν κάτι κοινό, τις «συνδέουν» τρεις πανομοιότυπες ληστείες που έλαβαν χώρα στα όριά τους, την ίδια ημέρα. Επίσης κοινό στοιχείο και στις τρεις ότι τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα ήταν από ανήλικα έως νεαρής ηλικίας. Και ότι και στις τρεις περιπτώσεις, οπου βγήκαν μαχαίρια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθησαν, λοιπόν, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 2 ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία. «Ειδικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν ανήλικο στα Βραχάκια της Ακρόπολης και με απειλή χρήσης σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και 4 δαχτυλίδια. Κληθέντες αστυνομικοί κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν στο Μοναστηράκι τους δράστες και μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Δροσιά, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για ληστεία.

Ειδικότερα, αναφέρει κι εδώ η Αστυνομία ο κατηγορούμενος, προσέγγισε 18χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγε. «Ανωτέρω αστυνομικοί», συνεχίζει «στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην Πλατεία Δροσιάς και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης. Στην κατοχή του βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα».

Ο εργάτης και οι ληστές

Στην τρίτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 21 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία στο Μαρκόπουλο. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, από κοινού με γυναίκα, που αναζητείται, προσέγγισαν, μεσημβρινές ώρες 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίο εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Μαρκοπούλου και με άσκηση σωματικής βίας του απέσπασαν χρηματικό ποσό. Περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν μεσημβρινές ώρες χθες δύο εκ των κατηγορουμένων και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις