Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθηγητής Αλεξανδρούπολη δίκη: Αναβλήθηκε λόγω απουσίας της μαθήτριας
ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής Αλεξανδρούπολη δίκη: Αναβλήθηκε λόγω απουσίας της μαθήτριας

Καθηγητής Αλεξανδρούπολη δίκη: Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Σήμερα, Πέμπτη (11/3), θα πραγματοποιούνταν η δίκη για τον καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του 3ου Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη. Η δίκη, όμως, αναβλήθηκε λόγω απουσίας της μαθήτριας στο δικαστήριο, για την οποία ο δικηγόρος της προσκόμισε ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 46χρονου καθηγητή. Η πλευρά της μαθήτριας, με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν παρόντες, ζήτησε να υποβληθεί ο καθηγητής σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Ο καθηγητής Βιολογίας αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί, με όρο να μην πλησιάζει το σχολείο αλλά και τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε.

Ο 46χρονος που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε πως «το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες». Μια νέα εκδοχή για όσα του καταλογίζονται μετά τη σύλληψή του έδωσε σήμερα ο καθηγητής Βιολογίας υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση που ξεκινάει από το 2013.

Το χρονικό της υπόθεσης σύμφωνα με τον βιολόγο

Με αφορμή την ερώτηση γιατί δεν κάλεσε τη μητέρα της μαθήτριας, η οποία υποστηρίζει ότι είναι φίλη του, να ζητήσει τον λόγο για τον οποίο τον κατηγορούν ψευδώς – όπως εκείνος υποστηρίζει – ο καθηγητής είπε στον ΑΝΤ1 ότι: «Θα έπαιρνα έξαλλος αν δεν ήταν τόσο στημένο» για να προσθέσει σε μια ακατανόητη τοποθέτηση ότι: «Η ιστορία ξεκινάει από το 2013, τώρα έτυχε να φτάσουν σε μένα. Ψάξτε τι έγινε με έναν αρχιμανδρίτη» κάνοντας λόγο για μια «αίρεση».

Ο καθηγητής είπε, μάλιστα, ότι «θα δικαιωθώ αλλά δεν ξέρω αν θα ζω γιατί κυκλοφορούν άνθρωποι στον δρόμο που με απειλούν καλούν το 100 και με κυνηγάνε». Ο καθηγητής τοποθετήθηκε και για τα περί «στολής νίντζα» και είπε ότι: «Δεν μπορεί 17 χρόνια ένας με στολή νίντζα να διδάσκει, αποκλείεται, θα με είχε δει κάποιος. Θεωρείσαι νίντζα όταν ντύνεσαι καλά». Αν και παραδέχθηκε ότι: «Ανταλλάχτηκαν πολλά μηνύματα» με τη μαθήτρια, συμπληρώνοντας ότι: «Δεν ήταν παρενοχλητικά αλλά στα πλαίσια του μαθήματος γιατί ήθελε βοήθεια». Κατά τον ίδιο όλα ξεκίνησαν «από το Σεπτέμβριο επειδή γνωριζόμαστε με τη μητέρα της η οποία είναι συνάδελφος βιολόγος. Εγώ είπα ότι η μαθήτρια δεν θέλει βοήθεια γιατί τη γνώριζα αλλά το καλοκαίρι έκανε μόνο προετοιμασία στη Φυσική.

«Πίεσαν το κορίτσι όλο το βράδυ να κάνει τις καταγγελίες»

Με καλεί για καφέ η μητέρα της και εγώ της συστήνω άλλον εκπαιδευτικό που μπορούσε να διαθέσει 3 ώρες. Με τον άλλο δεν πήγε καλά γιατί δεν ήθελε να κάνει 3 ώρες και εγώ δέχομαι να κάνω μια παρέμβαση μια ώρα συμπυκνωμένη κάθε Σάββατο, στο σπίτι του παιδιού» συνέχισε για το ιστορικό της υπόθεσης. Κατά τον ίδιο «πίεσαν το κορίτσι όλο το βράδυ να κάνει τις καταγγελίες» υποστηρίζοντας ότι «οι ημερομηνίες που αναφέρει ήταν ώρες που βρισκόμουν στο σχολείο» Ο καθηγητής υποστήριξε, τέλος, ότι «η οικογένεια μου κρύβεται, δεν μπορούν να βγουν οι συγγενείς στον δρόμο» καθώς και ότι πλέον «είμαι στην υπηρεσία με ειδικό ρόλο, δεν μπαίνω σε αίθουσα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις