Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεκτρονικό έγκλημα: Άνδρας «παραβίαζε» τα συνδρομητικά κανάλια
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό έγκλημα: Άνδρας «παραβίαζε» τα συνδρομητικά κανάλια

Ηλεκτρονικό έγκλημα: έναντι χρηματικής αμοιβής ο άνδρας αποκωδικοποιούσε τα κανάλια και πουλούσε τις υπηρεσίες στο διαδίκτυο

Την αποκωδικοποίηση και αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών είχε καταφέρει να κάνει «επάγγελμα» ένας 56χρονος, τον οποίο ανακάλυψε και συνέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο άνδρας μάλιστα διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο και λάμβανε χρηματική αμοιβή. Η αστυνομία οδήγησε τον κατηγορούμενο στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία κατά την οποία άγνωστος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ψηφιακή ανάλυση δεδομένων, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 56χρονου, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, κατάλληλα τροποποιημένου για την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιριών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, συσκευή Android Box και 3 USB stick.

 

Καταγγελία στην Αστυνομία

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

&

nbsp;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις