Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η νέα τακτική ομάδων διαρρηκτών
ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα τακτική ομάδων διαρρηκτών

Πάνε στα νησιά, "χτυπάνε" και φεύγουν γρήγορα με αεροπλάνα και πλοία

Ταξίδια- αστραπή, πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό ομάδες διαρρηκτών σε νησιά και σπεύδουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς! Τα μέλη των συμμοριών, σπεύδουν να μπουν σε πλοία και αεροπλάνα όταν θεωρούν ότι η «λεία» που έχουν αρπάξει είναι ικανοποιητική κι όταν αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάτι τέτοιο συνέβη με συμμορία Ρομά, που είχε κάνει «απόβαση» στο νησί της Ρόδου και άδειαζε το ένα σπίτι μετά το άλλο, στη διάρκεια «επισκέψεων» σε χωριά του σμαραγδένιου νησιού. Ηταν δύο άνδρες, 19 και 29 χρόνων και μία γυναίκα, επίσης 29 ετών, οι οποίοι ναι μεν διέπραξαν τις διαρρήξεις-κλοπές σε χωριά συνελήφθησαν όμως στο… αεροδρόμιο της ρόδου, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε πτήση για Αθήνα!

Δείτε τι λέει η Αστυνομία, για τον τρόπο δράσης τους:«Οπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες (άνδρες) μαζί με τους συνεργούς τους (σ.σ. διαφεύγουν δύο), χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες άλλου οχήματος, περιφέρονταν σε χωριά της Ρόδου όπου εντόπιζαν κατοικίες τις οποίες παραβίαζαν αφαιρώντας χρησιμοποιώντας κοσμήματα και χρήματα». Οι αστυνομικοί για τον τερματισμό της δράσης της ομάδας αυτής, εφάρμοσε σχέδιο που προέβλεπε την παρουσία ομάδων αστυνομικών κοντά σε χωριά τα οποία βάσει της χαρτογράφησης που έγινε, θεωρούσαν βέβαιο ότι θα «επισκεφθούν» οι επιτήδειοι.

«Βραδινές ώρες στην περιοχή της Παστίδας», πληροφορεί η Αστυνομία «εντοπίσθηκαν οι δράστες από περιπολούντες αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Το αυτοκίνητο με τα εργαλεία

Ακολούθως, πρώτες πρωινές ώρες, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή των Καλυθιών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμημάτων και αντικειμένων, καθώς και πινακίδες άλλου οχήματος». Τότε οι αστυνομικοί έδωσαν σήμα σε λιμάνι και αεροδρόμιο για τυχόν εντοπισμό τους, στην περίπτωση που επιχειρούσαν να διαφύγουν από το νησί. «Συνεχιζόμενων των αστυνομικών αναζητήσεων», προστίθεται «εντοπίσθηκαν στον Αερολιμένα Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες, να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα και ακινητοποιήθηκαν προβάλλοντας αντίσταση, προκειμένου να ματαιώσουν την προσαγωγή τους. Στην κατοχή της 29χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 285 ευρώ και ένα ρολόι χειρός».

153.000 ευρώ η “λεία”

Έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα, τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα – αντικείμενα και χρήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ, μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου το οποίο χρησιμοποιούσαν καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα. Το όχημα και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και όσα έχουν αναγνωριστεί, αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Κι αν οι προαναφερθέντες επιχείρησαν να διαφύγουν αεροπορικώς, τα μέλη μιας άλλης συμμορίας, που είχε δράσει παράλληλα στο ίδιο νησί… προτίμησε την ακτοπλοϊκή απόδραση! Ηταν ένα άλλο ζευγάρι Ρομά, οι οποίοι αναζητούνταν από την Αστυνομία για κλοπή στο σπίτι ενός 92χρονου, καθώς δια της απασχολήσεως, άρπαξαν 4.000 ευρώ από το πορτοφόλι, που έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του.

Κατά τη διαφυγή τους με το όχημα, καταγράφηκαν από κάμερα διπλανού σπιτιού και διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδώσει εισιτήρια για το πλοίο της γραμμής με το οποίο αναχώρησαν την ίδια ημέρα! Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο λιμάνι μετά τον…απόπλου, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Ασφαλείας Δραπετσώνας, οι οποίοι περίμεναν στον Πειραιά την άφιξη του πλοίου της γραμμής. Εντόπισαν μεταξύ των επιβατών τον 48χρονο άνδρα, ενώ η γυναίκα συνεργός δεν εντοπίστηκε και αναζητείται, καθώς φέρεται ότι έχει στην κατοχή της τη «λεία» από το σπίτι του θύματος…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις