Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Παναθηναϊκός 0 – 2: Τα σχόλια του προπονητή των «πράσινων»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης – Παναθηναϊκός 0 – 2: Τα σχόλια του προπονητή των «πράσινων»

Άρης - Παναθηναϊκός 0 - 2: «Δικό μας λάθος το ότι είμαστε στην τρίτη θέση»

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Κλ. Βικελίδης και με σκόρερ τον Σπόραρ και το αυτογκόλ του Μπράμπετς επικράτησε 0-2 του Άρη. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, είπε αρχικά ότι… «Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα του. Προφανώς είναι σημαντική νίκη λόγω των βαθμών αλλά και γιατί ακολούθησε της νίκης επί της ΑΕΚ» και ρωτήθηκε για την ανάδειξη διαφορετικών πρωταγωνιστών όπως ο Σπόραρ κι αν είναι ικανοποιημένος για την εξέλιξη των Playoffs για τον Παναθηναϊκό. «Όταν ήρθαμε εδώ είχαμε μόνο τελικούς. Έχουμε έναν κοινό στόχο και πρέπει να προχωρήσουμε βάσει αυτού. Όλη η ομάδα, παίκτες και όσοι είναι στον Παναθηναϊκό, πρέπει να κινούμαστε ανάλογα με τον στόχο μας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να είμαστε συντονισμένοι στον στόχο. Ένας να μην είναι, θα μας κρατάει μακριά από αυτόν. Είχα κάνει ένα μίτινγκ μέσα στην εβδομάδα με όλους όσοι είναι στον Παναθηναϊκό και τους υπενθύμισα ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα.

Θέλω να ξέρουν οι οπαδοί μας ότι όλοι κάνουν θυσίες για τον σύλλογο κι αν θέλουμε να γίνουμε Πρωταθλητές θα πρέπει να λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Από τον πρόεδρο και όλους. Όλοι δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να χρησιμοποιώ τον κάθε παίκτη μου. Τους αγαπώ και τους σέβομαι όλους. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας». Ο Φατίχ Τερίμ ρωτήθηκε για τις τρεις νίκες σε τέσσερα ντέρμπι που έχει ο Παναθηναϊκός κι αν αδικείται από τη βαθμολογία καθώς επίσης και για τη διαιτησία βάσει των αντιδράσεων των οπαδών της ομάδας του στα social media. «Είναι δικό μας λάθος που είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία γιατί χάσαμε πόντους παίζοντας καλά. Όσο συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, σιγά σιγά, θα αλλάζει η θέση μας στη βαθμολογία. Όσο για τον διαιτητή, έχω την ίδια σκέψη με τους οπαδούς μας. Έχει τρεις κίτρινες κάρτες στα πρώτα δέκα λεπτά. Γενικά, είτε κερδίζω είτε χάνω δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές. Ό,τι είχα να πω το είπα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Το Πρωτάθλημα αξίζει καλύτερες διαιτησίες»

Το Πρωτάθλημα αξίζει καλύτερες διαιτησίες. Αυτά που είχα πει δεν ήταν προϊόν νεύρων. Είτε σε μας είτε στην αντίπαλη ομάδα χρειαζόμαστε διαιτητές να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν. Συμφωνώ με τους οπαδούς μας». Εκεί ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γιεντβάι. «Εγώ θέλω να είναι δίκαιοι οι διαιτητές. Όχι μόνο τα πέναλτι, αλλά μια κίτρινη, ένα πλάγιο άουτ… όλα τα σφυρίγματα που κρίνουν έναν αγώνα». Σε ερώτηση για το αν η τύχη έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που του στέρησε σε παιχνίδια στα οποία είχε παίξει καλύτερα (όπως είπε) σημείωσε… «Η τύχη είναι κάτι που έρχεται μετά από ένα καλό πλάνο. Δεν υπάρχει κάτι τυχαίο. Δεν πιστεύω στην τύχη. Αν δεν μπορείς να βάλεις το γκολ λες ότι είσαι άτυχος ή κάνεις λάθος και δέχεσαι γκολ, λες ότι είσαι άτυχος. Εγώ λέω κατευθείαν ‘εμείς φταίγαμε’. Χάσαμε πέναλτι, είχε αγώνα που κάναμε 50 σέντρες και 20 σουτ και πάντα έλεγα ότι δεν τα καταφέραμε εμείς.

Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και χρειάζονται τον καθένα. Στον Μαντσίνι θέλω να δώσω περισσότερες ευκαιρίες γιατί όλοι δουλεύουν σκληρά κι έχουν ποιότητα. Όλοι μαζί στην ομάδα, όσο είμαστε ενωμένοι, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έκλεισα εκατό ημέρες με τον Παναθηναϊκό και ανά τρεις-τέσσερις μέρες παίζαμε αγώνα και όσο θα κερδίζουμε με αυτή την αυτοπεποίθηση θα παίζουν οι παίκτες. Παίξαμε με όλους 11 αγώνες και απέναντι σε όλους πήραμε, τουλάχιστον, μια νίκη. Δείξανε σε όλους ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες με τη Λαμία και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Αν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε στη σκέψη μας, ξέρουμε και το σημείο στο οποίο θα είμαστε στη βαθμολογία».

Τα σχόλια του προπονητή του Άρη

Ο Άκης Μάντζιος υποστήριξε ότι βάσει εμφάνισης ο Άρης δεν άξιζε την ήττα από τον Παναθηναϊκό και χαρακτήρισε κακή τη διαιτησία εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γιεντβάι. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη είπε αρχικά ότι… «ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αξίζαμε να βάλουμε γκολ και δεν αξίζαμε σαν ομάδα αυτό το αποτέλεσμα. Από πλευράς εμφάνισης φεύγουμε ικανοποιημένοι γιατί είχαμε πάθος, ενέργεια αλλά μας έλειψε η αποτελεσματικότητα. Πληρώσαμε ένα λάθος. Δεν πήραμε τους βαθμούς της νίκης που αξίζαμε σήμερα. Από πλευράς απόδοσης είμαστε ικανοποιημένοι, όχι όμως από το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ήμασταν σοβαροί, είχαμε διάθεση και πάθος και αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία». Ρωτήθηκε για την εξέλιξη του αγώνα. «Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος καθώς δεν μας απείλησε στη διάρκεια του αγώνα. Μετά το εικοσάλεπτο τον αναγκάσαμε να παίξει με μεγάλες μπάλες, αλλά όπως είπα, εκμεταλλεύτηκε το ένα λάθος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Βάσει της εικόνας μας αξίζαμε πολλά περισσότερα από αυτά που πήραμε».

Σχετικά με την κατάσταση των Νταρίντα, Ζουλ αλλά και την παρθενική χρησιμοποίηση του Μανού Γκαρθία σε ντέρμπι είπε: «Δε νομίζω ότι έχουν κάτι σοβαρό. Σε ότι αφορά τον Μανού θέλει χρόνο και υπομονή. Δεν είναι τόσο απλό να λείπεις έντεκα μήνες. Είναι εκπληκτικός παίκτης, έβγαλε την ποιότητά του και τον πιστεύουμε. Βελτιώνεται κάθε μέτα αλλά νομίζω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά του καθώς θα έχει κάνει προετοιμασία που πρέπει. Δεν είναι εύκολο να επανέλθει ένας παίκτης έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας». Σχετικά με το κλίμα που συνάντησε στα αποδυτήρια, απάντησε: «Έχουμε έμπειρα παιδιά τα οποία και στο παρελθόν χρειάστηκε να διαχειριστούν τέτοια αποτελέσματα. Υπάρχει στεναχώρια αλλά όχι απογοήτευση γιατί έγινε προσπάθεια απ’ όλους και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα, λέει πολλά. Θέλαμε να κάνουμε μια νίκη. Μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα αλλά θα μας κάνει πιο δυνατούς».

Μετά τα σχόλια του Φατίχ Τερίμ, ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε για τη διαιτησία αλλά και για το αν θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γιεντβάι. «Γενικώς ήταν κακός διαιτητής με πολλά λάθη. Στις κίτρινες κάρτες, σε απλές φάσεις… έκανε πολλά λάθη. Στη φάση του Γιεντβάι, χωρίς να είμαι απόλυτος γιατί δεν είδα ξανά τη φάση πέρα από τη ροή του αγώνα, απ’ όσο θυμάμαι κάνει καθαρό φάουλ στον Μορόν και προφανώς είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις