Γεωργιάδης για Τέμπη: Θέλετε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο για να καλύψουμε τη διάθεση της κοινής γνώμης;”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Τέμπη: Θέλετε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο για να καλύψουμε τη διάθεση της κοινής γνώμης;”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

"'Εχουμε στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε κράτος του δυτικού κόσμου, λαϊκού τύπου δικαστήρια;" αναρωτήθηκε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης

06.04.2024 | 18:58

Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τα απογευματινά χειρουργεία και τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρου μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή NEWSROOM της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ. Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία των απογευματινών χειρουργείων και είπε: “Τα απογευματινά χειρουργεία δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν, να μπορούν να χειρουργούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εκτός πρωινού ωραρίου, σε τιμές συμφέρουσες σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Στην υπουργική απόφαση λέμε στους διοικητές ότι απαγορεύεται να παίρνουν τηλέφωνο στη λίστα. Εμείς δεν κάναμε τα χειρουργεία για να κάνει το νοσοκομείο άγρα πελατών. Εσείς που το ακούτε και είστε σε αναμονή ή δεν είστε σε αναμονή και χρειάζεται μια επέμβαση, να έχετε αυτή την επιλογή”.

Επίσης αναφέρθηκε στην εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας για την υγιεινή διατροφή και σημείωσε: “Έχω ως σκοπό να κάνω την Ένωση Διαιτολόγων Ελλάδας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου , γιατί θέλω να συμβάλλουμε περισσότερο σε μία εκστρατεία για το πώς πρέπει να είναι η υγιεινή διατροφή και η υγιεινή ζωή”.

Οσον αφορά τους επικουρικούς επεσήμανε ό,τι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ενώ για τους καρκινοπαθείς είπε ό,τι κάνουν τη θεραπεία τους κανονικά στον Αγ. Σάββα. “Για το συγκεκριμένο μηχάνημα που υπήρχε πρόβλημα στο Αλεξάνδρα μας ενημέρωσε η εταιρεία ό,τι δεν μπορεί να συντηρηθεί πέραν πενταμήνου και κατευθύναμε όλους τους ασθενείς να πάνε στο Άγ. Σάββα και όλοι είναισε σειρά για να κάνουν τη θεραπεία τους κανονικά”.

Για την τραγωδία των Τεμπών

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για τα Τέμπη και υπογράμμισε: “Καμία συγκάλυψη δεν υπάρχει. Πρέπει να ερευνηθούν όλα και θέλουμε πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη”. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που θέλουν προανακριτική διαδικασία για τον Κώστα Καραμανλή σημείωσε: “Ποινική κατηγορία δεν υπάρχει για τον κ. Καραμανλή και η δικαιοσύνη δεν εξαρτάται από την κοινή γνώμη. Λέτε λοιπόν ότι ο κόσμος ζητάει στις δημοσκοπήσεις προανακριτική. Έχουμε στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε κράτος του δυτικού κόσμου, λαϊκού τύπου δικαστήρια; Δηλαδή οι δικαστικές μας διαδικασίες εξαρτώνται από μία δημοσκόπηση ή από μία ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ;” και πρόσθεσε:

“Θέλετε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο υποχρεωτικά για να καλύψουμε τη διάθεση κοινής γνώμης ξέροντας ότι είναι αθώος; Θέλετε να φτάσουμε σε αυτή την Ελλάδα;”. Επίσης ανέφερε: “Ήδη έχει ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία σε χρόνο ρεκόρ και είναι σωστό να κατηγορείται αυτή η κυβέρνηση για συγκάλυψη, όταν έχουμε την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων στην ιστορία του ελληνικού κράτους”.

Για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθείς για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους είπε: “Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν ενώ υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες, διότι είδαμε ότι καρατομήθηκαν κάποιοι αστυνομικοί για το περιπολικό. Επίσης υπάρχουν ευθύνες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δική μου γνώμη είναι ό,τι πρέπει να υπάρξει ένα πιο σκληρό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια”.

Η απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές

Ο υπουργός Υγείας απάντησε και σε ερώτησε για την απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές και σημείωσε: “Το νόμο που έκρινε αντισυνταγματικό χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον οποίο πανηγυρίζει ο κ. Ανδρουλάκης για την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τον είχε ψηφίσει. Ναι, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εγώ πάντα σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις και εφόσον το Συμβούλιο Επικρατείας το αποφάσισε αυτό πρέπει να γίνει”.

Exit mobile version