Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Κωστόπουλου – Διδασκάλου: «Μπήκε στο καμαρίνι και αυνανίστηκε»
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Κωστόπουλου – Διδασκάλου: «Μπήκε στο καμαρίνι και αυνανίστηκε»

«Κόλαφος» η Διδασκάλου για τον σκηνοθέτη Κωστόπουλο -«Μπήκε στο καμαρίνι και αυνανίστηκε»

«Κόλαφος» για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο ήταν η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Στην κατάθεσή της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υποστήριξε ότι η ίδια κατά το παρελθόν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον σκηνοθέτη, ο οποίος αυτές τις μέρες δικάζεται μετά την καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό.

Διδασκάλου: Μπήκε στο καμαρίνι και μου είπε πως τον «κα**** πολύ»

Η Κατερίνα Διδασκάλου κατέθεσε πως γνώρισε τον σκηνοθέτη στη σειρά «Έρωτας». «Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα όταν με προσέγγισε μετά την καταγγελία για να καταθέσω κι εγώ. Αυτόπτης δεν ήμουν, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Μπήκε στο καμαρίνι και μου είπε πως τον ”κα***** πολύ”. Η θέση του είναι στο κοντρόλ. Αυτός αυνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απ’ έξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα ”τι κάνεις; Χτυπάει και κόσμος απ’ έξω”. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα», είπε η ηθοποιός στην κατάθεσή της.

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο σκηνοθέτης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προσπάθησε να διεισδύσει και εκείνη τον απώθησε. Η Κατερίνα Διδασκάλου πρόσθεσε σε σχέση με την καταγγελία της: «Εγώ το είπα στο ΣΕΗ και ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο μας».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καταγγείλατε;

Κ. Διδασκάλου: Είχα τρία μικρά παιδιά. Δύο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης, στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πώς βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, έκανα καταγγελία περίπου μία τριετία μετά.
Η δίκη του σκηνοθέτη συνεχίστηκε με την κατάθεση της ηθοποιού Μαρίας Τζομπανάκη.

Η πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Σασμός», το οποίο αρχικά σκηνοθετούσε ο κατηγορούμενος, έως ότου εμπλακεί με τη Δικαιοσύνη, κατέθεσε στο δικαστήριο, υψώνοντας γύρω του ασπίδα προστασίας από τις καταγγελίες. «Ο άνθρωπος ήταν κατάπληκτος όταν έμαθε για την καταγγελία! Είναι πολύ σοβαρό αυτό. Είναι συνεργάτης, δεν είναι φίλος μου. Πάντα μου έκανε εντύπωση πόσο βοηθούσε. Η εντύπωσή μου από το 2001 ήταν πως ήταν πολύ καλός στη δουλειά του, πολύ καλός άνθρωπος», ανέφερε η Μαρία Τζομπανάκη.

Πρόεδρος: Εκμεταλλευόταν τη θέση του;

Μ. Τζομπανάκη: Ποια θέση του; Έχουμε casting director.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Μ. Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δεν θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοί μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Μ. Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Μ. Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες».

Μαρκέλλα Γιαννάτου: Με παρενόχλησε και μου είπε “πώς κάνεις έτσι; ένα πατρικό χάδι ήταν”

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν γνωρίζει κάτι για την επίδικη υπόθεση, ωστόσο είπε πως η ίδια είχε μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη το 2005 που συνεργάζονταν σε τηλεοπτική σειρά. Τότε, όπως κατέθεσε η ηθοποιός, ο σκηνοθέτης είχε κάνει σεξουαλική χειρονομία στο σώμα της με αποτέλεσμα εκείνη να αντιδράσει φωνάζοντας. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κυρία Γιαννάτου της είχε απαντήσει “πως κάνεις έτσι; Ένα πατρικό χάδι ήταν”. Είπε επίσης η ηθοποιός πως δέκα χρόνια μετά το περιστατικό, είχε δεχτεί τηλεφώνημα, το οποίο χαρακτήρισε “σχεδόν απειλητικό”, από τον σκηνοθέτη που την προέτρεπε να σταματήσει να μιλάει για την εμπειρία της.

Εισαγγελέας: Πως συνδέεται μια στιγμιαία θωπεία με μια πράξη βιασμού; Πως πάει κάποιος από τη μια πίστα στην άλλη;

Μάρτυρας: Είπα πως δεν έπεσα από τα σύννεφα.. Δεν ξέρω πως από το ένα φτάνεις στο άλλο. Το θεωρώ πιθανό..

Εισαγγελέας: Όποιος θωπεύει είναι εν δυνάμει βιαστής;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό. Εγώ πάντως ένιωσα σαν βιασμένη

Πρόεδρος: Ξέρετε για άλλες ηθοποιούς;

Μάρτυρας: Έχω ακούσει για την κυρία Διδασκάλου και δυο ακόμη συναδέλφους. Έχω ακούσει ότι είναι ένας τρόπος του. Ότι ήταν πιο απότομος και βίαιος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλο σκηνοθέτη. Εγώ επεδίωξα μετά να συνεργάζομαι με γυναίκες σκηνοθέτες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις