Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταιβάν – σεισμός: Η φονική σεισμική δόνηση ρίχνει βράχους στον δρόμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ταιβάν – σεισμός: Η φονική σεισμική δόνηση ρίχνει βράχους στον δρόμο

Ταιβάν - σεισμός: Εικόνες που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ αλλά εξελίχθηκαν στην πραγματικότητα με τον χειρότερο σεισμό που χτύπησε την περιοχή τελευταία 25 χρόνια.

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από το φονικό χτύπημα του σεισμού που έπληξε χθες την Ταϊβάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους, με τις ομάδες διάσωσης να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν δεκάδες άλλους που έχουν παγιδευτεί. Το νέο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα αυτοκίνητου δείχνει την στιγμή που η σεισμική δόνηση προκάλεσε κατολίσθηση βράχων που πέφτουν με σφοδρότητα στον δρόμο χτυπώντας μάλιστα το μπροστινό όχημα. Αυτές οι εικόνες μοιάζουν σαν να έχουν βγει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ αλλά εξελίχθηκαν στην πραγματικότητα με τον χειρότερο σεισμό που χτύπησε την περιοχή τελευταία 25 χρόνια. Οι Αρχές εξέδωσαν οδηγίες προς τους κατοίκους παρακαλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα.

Η υπηρεσία παρακολούθησης σεισμών της Ταϊβάν ανέφερε ότι ο σεισμός το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών, το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε ότι ήταν 7,4, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας έκανε λόγο για 7,7 Ρίχτερ.  Στο νησί έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 μετασεισμοί και η κυβέρνηση προειδοποίησε τους κατοίκους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων ή πτώσης βράχων.

 

 

Δείτε ακόμη:

Αυξήθηκαν τα θύματα, πολλές οι ζημιές στην Ταιβάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις