Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος – επίθεση: Ράμματα στο κεφάλι χρειάστηκε 6χρονος από επίθεση σκύλου ενώ ηλικιωμένος έπεσε σε λίμνη
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος – επίθεση: Ράμματα στο κεφάλι χρειάστηκε 6χρονος από επίθεση σκύλου ενώ ηλικιωμένος έπεσε σε λίμνη

Σκύλος - επίθεση: Πολλά είναι τα περιστατικά πολιτών που τραυματίζονται από επιθέσεις σκύλων

Πέφτοντας σε λίμνη προσπάθησε να γλυτώσει ένας ηλικιωμένος άνδρας στην περιοχή Μάτσικα Ιωαννίνων, από επίθεση αδέσποτων σκυλιών. Ο άνδρας περπατούσε στο παραλίμνιο, σε σημείο όπου λειτουργούν καταστήματα, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όταν άρχισαν να τον κυνηγούν τρία σκυλιά. Παρόλο που προσπάθησε να τα αποφύγει τρέχοντας, για περίπου εκατό μέτρα, τελικά έπεσε στα νερά της λίμνης ώστε να σωθεί από τα σκυλιά. Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να τον βγάλουν από τη λίμνη, ενώ μία διερχόμενη οδηγός τον μετέφερε σπίτι του. Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί και πάλι επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, ενώ ενημερώθηκε και ο Δήμος Ιωαννίνων.

Σκύλος επιτέθηκε σε εξάχρονο αγόρι

Στο νοσοκομείο με δάγκωμα σκύλου στο κεφάλι μεταφέρθηκε ένας εξάχρονος από το Ελευθεροχώρι Γιαννιστών. Ο μικρός είχε βγει βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά του, όταν σταμάτησε για να χαϊδέψει έναν σκύλο. Τότε, ο σκύλος του όρμησε και τον δάγκωσε στο κεφάλι, με το αγόρι να μεταφέρεται άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκεί του έγιναν ράμματα και παραμένει προληπτικά. Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε στην εκπομπή του MEGA πως «Πολλοί το έχουν κάνει εύκολο το να εγκαταλείπουν το ζώο τους. Στρεφόμαστε κατά παντός υπευθύνου. Αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να μην ξαναγίνει. Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ζώο πάνω από 30 κιλά. Μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική μονάδα για να διαπιστωθεί μήπως ήταν άρρωστο το σκυλί. Βελτιώνεται η κατάσταση του παιδιού».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις