Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγνησία – απάτη: Ηλικιωμένη παγίδεψε σπείρα απατεώνων
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία – απάτη: Ηλικιωμένη παγίδεψε σπείρα απατεώνων

Μαγνησία - απάτη: Oι δράστες όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη από την ηλικιωμένη αλλά της απάντησαν πως «θα τους κρίνει ο θεός».

Τον λάθος άνθρωπο επέλεξε να εξαπατήσει μία σπείρα απατεώνων, μία ηλικιωμένη από τον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία έφυγε χθες με το μπαστούνι της στα χέρια από το Αυτόφωρο, αφού πρώτα είχε καταφέρει να τους παγιδέψει. Τα μέλη της σπείρας προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και της ζητούσαν χρήματα… για να σώσουν το παιδί της που δήθεν προκάλεσε τροχαίο και σκότωσε άνθρωπο. Λίγο αργότερα οδηγούνταν στο κρατητήριο τρεις Ρομά που προσπάθησαν να την εξαπατήσουν. Με γλαφυρό τρόπο η 79χρονη παρουσίασε στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία όσα συνέβησαν με σκοπό να της αποσπάσουν 70.000 ευρώ και, όταν τους είδε με τους χειροπέδες, τους είπε: «Δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το gegonota.news. Οι τρεις συλληφθέντες που χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο Παρασκευή, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη από την ηλικιωμένη, όπως τους συνέστησε ένας αστυνομικός, αλλά της απάντησαν πως «θα τους κρίνει ο θεός».

Η 79χρονη, όταν την κάλεσαν στο τηλέφωνο για να της ζητήσουν τα χρήματα, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ, και μόλις κλείστηκε η συμφωνία κάλεσε την Αστυνομία. Η σύλληψη έγινε κάτω από το σπίτι της και οι δράστες, τρεις άνδρες Ρομά, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών, δεν πρόλαβαν να πάρουν μια σακούλα γεμάτη… χαρτιά. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δράσης τους. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Προτεραιότητα είναι να ελεγχθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.

Όταν γυναίκα πετούσε λίρες από το μπαλκόνι

Πολλές είναι οι φορές που απατεώνες έχουν προσπαθήσει να εξαπατήσουν ηλικιωμένους ανθρώπους με παρόμοιες προφάσεις. Χαρακτηριστική ήταν οι περίπτωση γυναίκας στις Σέρρες που πέταξε χρυσές λίρες από το μπαλκόνι του σπιτιού της πιστεύοντας ότι έτσι θα έσωζε την κόρη της. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2023, άντρας τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της δήθεν έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, για να πείσουν την ηλικιωμένη, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι η κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να της αποσπάσουν 78 χρυσές λίρες αξίας περίπου 31.000 ευρώ, που η ηλικιωμένη έριξε από το μπαλκόνι της οικίας της και παρέλαβε ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε.

«Αμέσως πανικοβάλλονται και μπαίνουν στη συζήτηση να δούνε πόσα χρήματα θέλουνε και πώς μπορούνε να τα δώσουνε. Όταν καταλάβουν οι απατεώνες ότι ο ηλικιωμένος είναι έτοιμος να δώσει χρήματα, είναι χειριστικοί στο τηλέφωνο και δίνουν μόνο εντολές», είχε αναφέρει ο Γιάννης Κούνιος , Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, με αφορμή το περιστατικό . Τα περιστατικά αυτής της απάτης είναι εκατοντάδες. Πολλοί συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια, καταδικάζονται και καταλήγουν στις φυλακές. Υπάρχουν όμως μιμητές. Η αστυνομία συμβουλεύει όσοι δέχονται τέτοιες κρούσεις να είναι επιφυλακτικοί και να μην δέχονται να κάνουν συναντήσεις. Να επιβεβαιώνουν με τους συγγενείς τους την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να τους καλούν οι ίδιοι. Να απαιτούν για την καταβολή των χρημάτων τη φυσική παρουσία των συγγενών τους. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ενημερώνοντας συνεχώς ειδικά σε χώρους όπου βρίσκονται ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις