Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηράκλειο ξυλοδαρμός: «Χειροπέδες» σε 35χρονο για κακοποίηση της συζύγου του
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο ξυλοδαρμός: «Χειροπέδες» σε 35χρονο για κακοποίηση της συζύγου του

Ηράκλειο ξυλοδαρμός: Η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία με τον δράστη να είναι γνώριμος των διωκτικών Αρχών - Παρόμοιο περιστατικό στην Πάτρα

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε μια 34χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 35χρονος σύζυγός της δε δίστασε να την ξυλοκοπήσει μέσα στο σπίτι τους, το  μεσημέρι της Τετάρτης (03/04), όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς το θύμα. Η ίδια κατάφερε, για καλή της τύχη, να διαφύγει από τον βάναυσο σύζυγό της και να πάει στην Αστυνομία να τον καταγγείλει. Μετά την κατάθεσή της, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη στο σπίτι του χωρίς όμως να τον εντοπίσουν. Επέστρεψαν, όμως, το βράδυ παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και τον συνέλαβαν. Ο δράστης αν και παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών δεν έχει ξαναπασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία. Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στην Πάτρα

Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε εχθές (03/04) και στην Πάτρα, με τις αστυνομικές Αρχές να βρίσκονται στο πόδι, έπειτα από καταγγελία ηλικιωμένης ότι κινδυνεύει η ζωή της κόρης της από τον 52χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα µε πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», η ηλικιωμένη επικοινώνησε στις 5:45 χθες το απόγευμά µε το 1ο Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, ενημερώνοντας πως η 48χρονη κόρη της έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, µε αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της στην Αθήνα, αναζητώντας καταφύγιο στην μητέρα της. Μάλιστα, η γυναίκα έντρομη ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι ο 52χρονος ασκούσε λεκτική βία σε βάρος της κόρης της, την κλείδωνε στο σπίτι και έφθασε στο σημείο όταν εκείνη αναγκάστηκε να φύγει να απειλήσει ότι θα την σφάξει!

Η 48χρονη έφθασε στην Πάτρα µε το τρένο ενώ ο 52χρονος την ακολούθησε µε Ι.Χ., φθάνοντας νωρίτερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα όπου άρχισε να την ψάχνει επικοινωνώντας και µε την ηλικιωµένη µητέρα της. Μετά το τηλεφώνηµα της γυναίκας στην ΕΛ.ΑΣ., σήµανε συναγερµός στις αστυνοµικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άµεσα και κατάφεραν να µεταφέρουν τις δύο γυναίκες σε ασφαλές µέρος εξαπολύοντας παράλληλα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισµό και τη σύλληψη του 52χρονου. Σε βάρος του άντρα σχηµατίστηκε δικογραφία καθώς το αδίκηµα της ενδοοικογενειακής βίας διώκεται αυτεπάγγελτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις