Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έστελναν στην Ευρώπη πλαστά διαβατήρια μέσα σε κουτιά ασύρματων ακουστικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έστελναν στην Ευρώπη πλαστά διαβατήρια μέσα σε κουτιά ασύρματων ακουστικών

Κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας ήταν το ορμητήριο κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών από και προς την Ελλάδα.

Κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών δρούσε στο κέντρο της Αθήνας με «βιτρίνα» ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτησίας δύο Πακιστανών υπηκόων, οι οποίοι συνελήφθησαν. Οι συγκεκριμένοι και ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, έστελναν μέσα σε συσκευασίες εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων πλαστά, παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα σε άλλα μέλη του κυκλώματος σε χώρες της Ευρώπης. Φρόντιζαν έτσι, τόσο για την μετακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και για την είσοδο άλλων στη χώρα μας, εφοδιασμένων με τα αποσταλέντα στο εξωτερικό, ταξιδιωτικά έγγραφα!

 

Στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην περιοχή της Ομόνοιας, συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί υπήκοοι, ηλικίας 46 και 24 ετών. Ο εντοπισμός και η παράνομη δράση τους πιστοποιήθηκε σε συνεργασία με το European Migrant Smuggling Center (E.M.S.C.) της Europol.

Σε κουτιά ασύρματων ακουστικών!

«Οι ανωτέρω αλλοδαποί», αναφέρει η Αστυνομία «αναλάμβαναν τη μαζική αποστολή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και εγγράφων τρίτων ατόμων αμφιβόλου γνησιότητας, ταχυδρομικώς προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γαλλία και Αυστρία), αποκρύπτοντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα εντός συσκευασιών ασύρματων ακουστικών. Επιπρόσθετα, αναλάμβαναν την διαμεσολάβηση των χρηματικών ροών μεταξύ των υπό προώθηση μεταναστών και συνεργαζόμενων διακινητών».

Τονίζεται ακόμη ότι «οι υπό προώθηση μετανάστες, κατέβαλαν σε κατάστημα εμπορίας ειδών κινητής τηλεφωνίας, το οποίο λειτουργούσαν ως «βιτρίνα» οι δύο κατηγορούμενοι, τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά, τα οποία παραδίδονταν στους διακινητές, μετά την ολοκλήρωση της παράνομης προώθησης τους. Επίσης, μετέβαιναν αυθημερόν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προς την Ισπανία και τη Γαλλία όπου μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά διευκολύνοντας οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των υπό προώθηση μεταναστών και των διακινητών.

Από ξηράς, αέρος, θαλάσσης

Το εν λόγω κύκλωμα οργάνωνε παράνομες προωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκές χώρες ,μέσω της αεροπορικής, της οδικής και της ακτοπλοϊκής οδού. Αρχικά εντόπιζε και σύναπτε συμφωνίες με τους υπό προώθηση μετανάστες. Έπειτα εφοδίαζε τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οργάνωνε τη μεταφορά τους σε παραμεθόριες περιοχές των συνόρων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία απ’ όπου προωθούνταν παράνομα. Επίσης, σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας απ’ όπου με τη χρήση πλωτών μέσων, και σε συνεργασία με έτερο εγκληματικό δίκτυο, προωθούνταν προς της ακτές της Ιταλίας. Επιπρόσθετα, σε κάποιες περιπτώσεις εφοδίαζε τους μετανάστες με αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία εξέδιδε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Έως και 6.000 ευρώ

«Για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων και τη διοργάνωση της κάθε παράνομης προώθησης», πληροφορεί το Αλλοδαπών, «το κέρδος κυμαινόταν από 2.800 έως και 6.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ από την εμπορία των πλαστών εγγράφων κέρδιζαν χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 400 έως και 1.200 ευρώ ανά έγγραφο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις