Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Αντρέας Γεωργίου – διαδικτυακή απάτη: Κυκλοφόρησε ψεύτικο βίντεο με την εικόνα και την φωνή του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντρέας Γεωργίου – διαδικτυακή απάτη: Κυκλοφόρησε ψεύτικο βίντεο με την εικόνα και την φωνή του

Αντρέας Γεωργίου - διαδικτυακή απάτη: Η φωνή και η εικόνα του ηθοποιού χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικό σκοπό χωρίς να το γνωρίζει.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ανδρέας Γεωργίου. Ο δημιουργός των σειρών του MEGA, «Γη της Ελιάς» και «Famagusta», ενημερώθηκε πως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα ψεύτικο βίντεο που δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης και το οποίο χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του, προκειμένου να προωθήσει μια εφαρμογή επενδύσεων. Μάλιστα, σε story του στο Instagram ο Ανδρέας Γεωργίου γνωστοποίησε την απάτη στην οποία ενεπλάκη το όνομά του και έγραψε: «Δεν είναι δικό μου αυτό. Έγινε επεξεργασία στη φωνή μου. Δεν τα είπα ποτέ αυτά. Έλεος». 

Ο Νίκος Βασιλάκος, που διατελεί πρόεδρος του του Internetnow, δήλωσε στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» σχετικά με το θέμα: «Από το περιεχόμενο καταλαβαίνω ότι είναι απάτη. Πρέπει να κάνω focus στο περιεχόμενο, στο νόημα». Επίσης, πρόσθεσε: «Το κοινό στόχος είναι 50 – 85 ετών που δεν παρατηρεί τα χείλη, γιατί μπορεί να μην φορά γυαλί πρεσβυωπίας εκείνη τη στγιμή. Είναι πολύ στοχευμένος ο αλγόριθμος». Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Βασιλάκος ανέφερε: «Είναι Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν πάρα πολλά. Αυτήν την στιγμή, το κοντέρ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι στο κατακόκκινο, έχει σπάσει από τις καταγγελίες».

Θύμα απάτης είχε πέσει και η Σία Κοσιώνη

Πολλοί είναι οι διάσημοι που κατά καιρούς πέφτουν θύματα απάτης όταν επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το όνομά τους για να κερδίσουν χρήματα. Ανάμεσά τους πριν λίγους μήνες ήταν και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, που έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή της στο Instagram πως έκανε τον γύρο του διαδικτύου διαφήμιση που χρησιμοποιεί το όνομά της για ένα δήθεν σκεύασμα αδυνατίσματος.

Η δημοσιογράφος ανέφερε στην δημοσίευσή της: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!! Ενημερώθηκα για μια διαδικτυακή διαφήμιση ενός δήθεν σκευάσματος αδυνατίσματος «W-loss», η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα μου, αλλά και τη φωνή μου -ναι, εκεί έχει φτάσει η τεχνολογία- για να παραπλανήσει. Προφανώς και δεν έχω καμία σχέση με αυτό και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Αλλά, αυτό που προέχει, είναι να ΜΗΝ τα αγοράσει και κυρίως να ΜΗΝ τα καταναλώσει κανείς. Υπάρχει και σχετική προειδοποίηση του ΕΟΦ».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sia Kosioni (@siakossioni)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις