Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τι ώρα θα ξεκινάνε τα σχολεία το νέο έτος: Σε Γυμνάσιο και Λύκειο η αλλαγή
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ώρα θα ξεκινάνε τα σχολεία το νέο έτος: Σε Γυμνάσιο και Λύκειο η αλλαγή

Τι ώρα θα ξεκινάνε τα σχολεία το νέο έτος: Νέα που σίγουρα θα χαροποιήσουν τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς πρόκειται να αλλάξει η ώρα που θα ξεκινάνε τα μαθήματα από το νέο σχολικό έτος.

Ευχάριστα νέα για τους μαθητές σχετικά με το τι ώρα θα ξεκινάει το σχολείο από το νέο έτος, όσον αφορά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Από το νέο σχολικό έτος, η ώρα που θα ξεκινάνε τα μαθήματα, τόσο σε Γυμνάσιο, όσο και σε Λύκειο, αλλάζει και πηγαίνει 45 λεπτά πιο μετά, δηλαδή αντί 8:15 που θα ισχύει μέχρι την λήξη αυτής της  σχολικής χρονιάς, στις 9:00.

Παράλληλα με την αλλαγή της ώρας των μαθημάτων από το επόμενο σχολικό έτος, θα μειωθεί και η ώρα διδασκαλίας. Έτσι από τα 45 λεπτά της ώρας που είναι σήμερα η διδασκαλία, θα πάει στα 40 λεπτά με νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα φέρει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr.

 Ωράριο των εκπαιδευτικών

Για τους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους, καθώς η μείωση της ωριαίας διδασκαλίας κατά 5 λεπτά, θα οδηγεί στις ίδια με σήμερα ώρα λήξης μαθημάτων το μεσημέρι. Ο υπουργός Παιδείας στηρίζεται σε διεθνείς έρευνες, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε αντίστοιχο μέτρο, αλλά λόγω πολιτικών εξελίξεων δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις