Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μητσοτάκης Tik Tok: Βίντεο για την αύξηση του κατώτατου μισθού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης Tik Tok: Βίντεο για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μητσοτάκης Tik Tok: Από το 2019 ως σήμερα ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό

Η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 780 στα 830 ευρώ που είναι σε ισχύ από σήμερα, 1η Απριλίου, αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και κυρίως τους νέους, λέει σε ανάρτησή του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βίντεο ξεκινά με πλάνο από τα παρασκήνια του βίντεο, με τον πρωθυπουργό να μιλά με συνεργάτιδά του για το πώς θα το ανακοινώσει.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι η αλλαγή αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, κυρίως νέους, ενώ υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη αύξηση, από τα 713 στα 780 ευρώ είχε ανακοινωθεί πέρυσι, επίσης την 1η Απριλίου. Η σωρευτική αύξηση από το 2019 ως σήμερα φτάνει το 28%, ενώ ο πληθωρισμός το ίδιο διάστημα έχει αυξηθεί κατά 16%. Άρα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό.

«Αναγνωρίζω ότι οι μισθοί μας υπολείπονται των ευρωπαϊκών», λέει και προσθέτει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, το 2027. «Δεν λύσαμε το πρόβλημα, αλλά κάνουμε ένα σημαντικό βήμα να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις