Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαρωτικές περιπολίες στο κέντρο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές περιπολίες στο κέντρο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας

Εν όψει δε και της τουριστικής περιόδου

Με το βλέμμα στραμμένο και στην τουριστική περίοδο που αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να κορυφωθεί, η Αστυνομία ξεκίνησε τις εξορμήσεις για την πάταξη της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας με τα πολλά αξιοθέατα, πόλο έλξης των τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πρώτη δράση, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης αστυνομίας Αθηνών, πολυάριθμης δύναμης αστυνομικών από πολλές και διαφορετικές αστυνομικές Υπηρεσίες,  όπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ,  αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς). «Στόχος», προστίθεται της εξόρμησης, «ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές. Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία».

Από 26 έως 31 Μαίου

Κατά την επιχειρησιακή δράση, που διήρκεσε από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν:

484 έλεγχοι ατόμων, 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις αφορούσαν αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του Νόμου περί Οπλων. Εντεκα αλλοδαποί, κατά τους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας. Η Αστυνομία καταλήγει ότι «ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας».

Και σε άλλες πόλεις

Ανάλογες εξορμήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο, τονίζουν οι Αρχές, της  αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Ετσι, επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της δράσης, ελέγχθηκαν  1.188 άτομα, εκ των οποίων τα 977 ήταν ημεδαποί και 211 ήταν αλλοδαποί, καθώς και 844 οχήματα. Προσήχθησαν, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα  107 άτομα, από τα οποία 78 ημεδαποί και 23 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις