Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στέλιος Κουτνατζής βιογραφικό: Ποιος είναι ο “αντικαταστάτης” του Μπρατάκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Κουτνατζής βιογραφικό: Ποιος είναι ο “αντικαταστάτης” του Μπρατάκου

Στέλιος Κουτνατζής βιογραφικό: Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μπρατάκο μετά την παραίτησή του, όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα, ο κ. Κουτνατζής ήταν και προκάτοχος του κ. Μπρατάκου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση του Γ. Δημητριάδη, τον Αύγουστο του 2022, είχε αναλάβει για έναν μήνα τις αρμοδιότητές του, μέχρι να τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο Γιάννης Μπρατάκος. Μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου επί Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

Πλέον, σύμφωνα με τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο κ. Κουτνατζής αναλαμβάνει και επίσημα τις αρμοδιότητες της Γ.Γ. Πρωθυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ και διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο στη Γερμανία. Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διαθέτει, επίσης, σημαντική εμπειρία από τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη την περίοδο 2012-2015. Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα Συνταγματικού Δικαίου και Συνταγματικής Θεωρίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις