Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκηνές αστυνομικής ταινίας στον Σταθμό Λαρίσης
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές αστυνομικής ταινίας στον Σταθμό Λαρίσης

17χρονος που μετέφερε ποσότητα κάνναβης για πώληση μπήκε στον σταθμό και επιχείρησε να διαφύγει μέσω υπόγειας διάβασης.

Σκηνές βγαλμένες από ταινίες δράσης ξετυλίχθηκαν έξω και μέσα στο σταθμό Λαρίσης με «πρωταγωνιστές» από τη μία έναν 17χρονο Αλβανό υπήκοο καταδιωκόμενο και από την άλλη αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι τελευταίοι τον αναζητούσαν μέχρι την αποβάθρα και μέσα στις υπόγειες διαβάσεις του Σταθμού, από τις οποίες προσπαθούσε να διαφύγει! Προς στιγμήν το κατάφερε, αλλά άλλοι αστυνομικοί της ομάδας που είχαν ενημερωθεί για το ανθρωποκυνηγητό εκτός οδικού δικτύου, τελικά τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε έναν από τους δρόμους της περιοχής.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει και κατασχέσει 53 γραμμάρια κάνναβης, συσκευασμένη σε 29 νάιλον συσκευασίες που είχε πετάξει στο σημείο όπου είχε αντιληφθεί ότι τον ακολουθούσαν αστυνομικοί για να τον ελέγξουν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο 17χρονος, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και απείθεια.

Τον κάλεσαν για έλεγχο

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία, «περιπολούντες αστυνομικοί, εντόπισαν τον 17χρονο να κινείται πεζός και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει, απορρίπτοντας στο οδόστρωμα συσκευασία που περιείχε συνολικά 53 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, επιμέρους διαχωρισμένα σε 29 νάιλον συσκευασίες με σκοπό την άμεση διακίνηση. Ανωτέρω αστυνομικοί μετά από πεζή καταδίωξη, ακινητοποίησαν τον 17χρονο σε παρακείμενο σημείο και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η οποία επελήφθη προανακριτικά». Ο ανήλικος, με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η έρευνα για τους προμηθευτές

Καθώς και λόγω της ηλικίας του θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε σαν «βαποράκι» από άλλους διακινητές για τη μεταφορά και την παράδοση, πιθανότατα, των ναρκωτικών ουσιών σε άγνωστα προς το παρόν άτομα, η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα. Κι αυτό προκειμένου να φθάσει στους προμηθευτές της κάνναβης στον ανήλικο και σ αυτούς, που αναλάμβαναν τους διακανονισμούς για την πώληση των ναρκωτικών και όριζαν τα ραντεβού του 17χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις