Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μίχος ποινές: Δύο στη φυλακή, ελεύθεροι οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

Μίχος ποινές: Δύο στη φυλακή, ελεύθεροι οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι

Μίχος ποινές: Στη φυλακή μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο «Μιχάλης» για την κακοποίηση της 12χρονης στα Σεπόλια. Η απόφαση του δικαστηρίου.

Tον δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν δύο απ’ όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, την ώρα που νωρίτερα, σήμερα, έγιναν γνωστές οι ποινές τους. Πρόκειται για τον 55χρονο Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στα Σεπόλια, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 27 χρόνια κάθειρξης (εκτιτέα τα 20) και τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», που μετά τη συγχώνευση, η τελική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 18 χρόνια. Για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους, το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή μέχρι το Εφετείο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ η μητέρα της 12χρονης που καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της εκβίασης αναμένεται αύριο να βρεθεί εκτός φυλακής.

Σεπόλια: Ισόβια στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια, βάζοντας τέλος στη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Συγκεκριμένα, ισόβια και επιπλέον 41 χρόνια (εκτιτέα τα 20) καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε στον 55χρονο το Μικτό Ορκωτό για τον κατ´ εξακολούθηση βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια, καθώς και για τις άλλες πράξεις που καταδικάστηκε: της μαστροπείας, της πορνογραφίας, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της παράνομης κατοχής όπλων- πυρομαχικών.

Στη μητέρα του κοριτσιού επιβλήθηκε φυλάκιση 20 μηνών και χρηματική ποινή για την εκβίαση ενώ στον επονομαζόμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε κάθειρξη 24 ετών για τη μαστροπεία και την πορνογραφία της 12χρονης. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και σε έναν εξ αυτών της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

Σεπόλια: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αποφασίστηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των Σεπολίων όσο και στη μητέρα της 12χρονης, αλλά και τον τρίτο κατηγορούμενο που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Μιχάλης». Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Ηλία Μίχο, αλλά και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφία 6-1. Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον αποκαλούμενο «Μιχάλη». Όσον αφορά στους αποκαλούμενους «πελάτες», αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις