Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηχητικό ντοκουμέντο: «Πάντως σου πήρα 10 λεπτά…» – Όλη η συνομιλία απατεώνα με πολίτη στην Πρέβεζα
ΕΛΛΑΔΑ

Ηχητικό ντοκουμέντο: «Πάντως σου πήρα 10 λεπτά…» – Όλη η συνομιλία απατεώνα με πολίτη στην Πρέβεζα

Τον καθοδηγούσε βήμα – βήμα στο e-banking της τράπεζας

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στην Πρέβεζα, με θύμα τον διευθυντή του Energy Media Group και αρχισυντάκτη του PREVEZATODAY, Μιχάλη Μίχο.  Είναι χαρακτηριστικά τα κόλπα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών. Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, ο επίδοξος απατεώνας τηλεφώνησε στο υποψήφιο θύμα του, λέγοντας του ότι καλεί από το λογιστικό γραφείο. Για να γίνει, μάλιστα, πιστευτός απευθύνθηκε στο θύμα με το μικρό του όνομα, γεγονός που σημαίνει ότι γνώριζε τα στοιχεία του. Φέρνοντας ως δικαιολογία το γεγονός ότι δεν έχει καταχωρηθεί λογαριασμός, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτόν τα χρήματα από το market pass (460 ευρώ), ο απατεώνας χρησιμοποίησε διάφορες «τεχνικές» προκειμένου να μην υποψιαστεί ο Μιχάλης και να προχωρήσει, χωρίς να το καταλάβει, στην μεταφορά των χρημάτων.

Τον καθοδηγούσε βήμα – βήμα στο e-banking της τράπεζας έτσι ώστε, υποτίθεται, με την διαδικασία αυτή να καταχωρηθεί ο λογαριασμός στο σύστημα για να μεταφερθούν σε αυτόν τα χρήματα από το Market pass, εισάγοντας έναν τετραψήφιο κωδικό στο πεδίο μεταφοράς χρημάτων, χωρίς στην ουσία να υποψιαστεί πως ο κωδικός αυτός δεν ήταν άλλος από τα χρήματα που θα μεταφέροντας σε λογαριασμό της revolut στην Λιθουανία, ύψους 3.994 ευρώ. Τελικά «πήρε» μόνο 10 λεπτά. Τόσα χρήματα μεταφέρθηκαν «μόνο και μόνο για να δω την αντίδρασή του αλλά και να γίνει γνωστή η διαδικασία που ακολουθούν οι απατεώνες» δήλωσε στο PREVEZATODAY ο Διευθυντής του Energy Media Group, Μιχάλης Μίχος.

beige and black rotary phone

Είναι χαρακτηριστικό το θράσος του επίδοξου απατεώνα, όπως καταγράφεται στο τέλος της συνομιλίας, στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

– Δεν σου ήρθαν τα λεφτά;
– Όχι…
– Δεν σου ήρθαν 3.994 ευρώ;
– Όχι… τι σου λέει;
– Ότι μου λείπουν 3.994 ευρώ…
– Πως γίνεται αυτό βρε αγόρι μου;
– Τι πως γίνεται ρε φίλε; Αφού με έβαλες να σου μεταφέρω στην revolut 3.994 ευρώ
– Το έκανες εσύ αυτό;
– Εσύ δεν τα βλέπεις τα λεφτά; Τίποτε δεν βλέπεις;
– Όχι…
– Καμία συναλλαγή δεν σου ήρθε; Δεν σου ήρθαν 10 λεπτά;
– Ναι… 10 λεπτά έκανες. 10 λεπτά δεν έχεις κάνει;
– Ναι… γιατί εσύ ήθελες 4 χιλιάρικα;
– Αμέ… Πάντως σου πήρα τα δέκα λεπτάκια…
– Σε καλή μεριά…

Ακούστε όλη τη συνομιλία:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις