Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκληρή συμμορία Ρομά έπεφτε με κλεμμένα ΙΧ σε προσόψεις καταστημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή συμμορία Ρομά έπεφτε με κλεμμένα ΙΧ σε προσόψεις καταστημάτων

Τρία άτομα, ένας 17χρονος ανάμεσά τους

Βίντεο με πάνοπλους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να πραγματοποιούν επιχείρηση σε χώρο όπου βρίσκονταν τρία μέλη συμμορίας-εφιάλτη για τους καταστηματάρχες των Μεσογείων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Στις εικόνες και καθώς οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια προχωρούσαν προς έναν παράπηγμα, ακούγεται ο επικεφαλής αστυνομικός να φωνάζει στους υπόπτους «να βλέπω τα χέρια σας».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο αργότερα, τρεις Ρομα, 17, 23 και 24 ετών, οδηγούνταν στα γραφεία της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ως οι δράστες μιας σειράς από δεκάδες εισβολές σε καταστήματα, πολλών περιοχών των Μεσογείων. Επεφταν, λέει η ΕΛ.ΑΣ με κλεμμένα αυτοκίνητα πάνω στις γυάλινες προσόψεις καταστημάτων, που στοχοποιούσαν και όταν δεν μπορούσαν, ούτε με αυτόν τον τρόπο να τις θρυμματίσουν, πετούσαν σιδερένια φρεάτια και άλλα αντικείμενα, για να ανοίξει τρύπα και να βρεθούν στο εσωτερικό απ’ όπου άρπαζαν τις ταμειακές μηχανές.

Tι αναφέρουν συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που μπήκαν στα ίχνη της συμμορίας:

«Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά, προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα. Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έσπαζαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας». Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο, ενώ έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα, 14 κλοπές καταστημάτων και 6 κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου. Και η Αστυνομία καταλήγει με μια επισήμανση, που είναι σχεδόν μόνιμη επωδός, ανάλογων εξαρθρώσεων συμμοριών διαρρηκτών και ληστών: «Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις