Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κούγιας – Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»
ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας – Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»

Κούγιας - Πισπιρίγκου: Έφεση ζητάει ο δικηγόρος

Έφεση, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την ομόφωνη καταδίκη της σε ισόβια για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη» ανέφερε σε δηλώσεις του στις κάμερες ο γνωστός ποινικολόγος, λέγοντας πως είχε προειδοποιηθεί ότι η κα πρόεδρος, «όπου έχει προεδρεύσει έχει υποβάλλει ποινή ισοβίως καθείρξεως». «Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών αλλά και ο θεσμός των ενόρκων, όπου καθ΄ όλη τη διάρκεια η πλειονότητα των ενόρκων έδειξε ασέβεια κατά τη διαδικασία», είπε ο κ. Κούγιας. Παράλληλα, τόνισε τα εξής: «Ζω μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης, ωστόσο ακόμη πιο σεβαστά είναι τα δικαιώματα της κατηγορουμένης». «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. «Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε επί λέξει η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της ομόφωνης ετυμηγορίας για την ενοχή της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις