Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / e – Eργαστήρια ΔΥΠΑ αιτήσεις Απρίλιος 2024: Ποια θέματα περιλαμβάνει
ΕΛΛΑΔΑ

e – Eργαστήρια ΔΥΠΑ αιτήσεις Απρίλιος 2024: Ποια θέματα περιλαμβάνει

e - Eργαστήρια ΔΥΠΑ - Απρίλιος 2024: Άνοιξε σήμερα 29/3, η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις αιτήσεις στα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για το μήνα Απρίλιο.

Τα e-Εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής, αποτελούν μια καινοτόμο υπηρεσία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης – Δ.ΥΠ.Α.,  η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της αναζήτησης εργασίας. Η διαδικτυακή παροχή των εργαστηρίων, δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική περιοχή που διαμένουν, να ενδυναμωθούν στον σχεδιασμό και τη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους, λαμβάνοντας στοχευμένη πληροφόρηση μέσα από μια σειρά θεματικών εργαστηρίων, που αφορούν στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, την προετοιμασία για τη συνέντευξη εργασίας, τον ρόλο της επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης τα βήματα υλοποίησης μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής ιδέας και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου. Τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες μέσα από αυτήν την ψηφιακή υπηρεσία, είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίησή τους στη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας ή και την υλοποίηση της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα προάγεται η ενδυνάμωση των ικανοτήτων – δεξιοτήτων τους, με στόχο την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Από σήμερα Παρασκευή  29 Μαρτίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να υποβάλλουν αίτηση στο  https://www.dypa.gov.gr/workshops  για να συμμετάσχουν  στα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον μήνα Απρίλιο.

θεματικές ενότητες

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών η δράση συνεχίζεται με 22 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων:

  • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
  • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;
  • Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;
  • Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;
  • Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας.
  • Η επιτυχία μίας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο CANVAS (νέα θεματική).
  • Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες-μαθαίνω για το ESCO (νέα θεματική).

Στο κάθε εργαστήριο, διάρκειας δύο ωρών, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για την ταχύτερη και αποτελεσματική ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.dypa.gov.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις