Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού 2024 πληρωμή: Πότε μπαίνει η πρώτη διμηνιαία δόση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2024 πληρωμή: Πότε μπαίνει η πρώτη διμηνιαία δόση

Επίδομα παιδιού 2024 πληρωμή: Την Παρασκευή 29/3 θα καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού-Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Αναμένεται την  Παρασκευή 29/3, να καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού-Α21 από τον ΟΠΕΚΑ για το 2024. Η καταβολή αυτή του επιδόματος παιδιού-Α21 που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ, αφορά το α’ δίμηνο του 2024 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2024), και το ύψος της καθορίζεται από το εισόδημα που δήλωσαν οι δικαιούχοι για το 2022. Το επίδομα παιδιού (Α21), χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ, στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος, ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Ανοίγει η πλατφόρμα εκ νέου

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα του, μετά τις 29 Μαρτίου η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου, προκειμένου να δεχθεί νέες αιτήσεις. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.grμε την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις