Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη τους ληστές με το σπρέι πιπεριού
ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη τους ληστές με το σπρέι πιπεριού

Σκηνές τρόμου για τον υπάλληλο που δέχεται απειλές από όπλο και ψέκασμα από το σπρέι.

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε χτύπημα σε συμμορία κακοποιών, οι οποίοι τις νύχτες εισέβαλαν σε καταστήματα ψιλικών και καφέ, που διανυκτέρευαν, για να ληστέψουν τα ταμεία. άλλοι, όμως, κακοποιοί, έχουν καλύψει το «κενό» των συλληφθέντων, τότε, ενός 19χρονου Έλληνα, ενός 31χρονου Γεωργιανού και μιας 16χρονης από τη Βουλγαρία, συνεχίζοντας τις εισβολές τρόμου, πάντα σε καταστήματα του αντικειμένου, που προαναφέρθηκε. Αυτή τη φορά έρχεται στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο, από Μίνι Μάρκετ στην περιοχή της Χαριλάου, όπου, ξημερώματα, ο εργαζόμενος στη νυχτερινή βάρδια, έπεσε θύμα άγριας ληστείας από δύο, αγνώστους μέχρι στιγμής, κακοποιούς. Πρόκειται για δράση του διδύμου με το «σπρέι πιπεριού»!

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, διακρίνονται οι δύο εισβολείς να πλησιάζουν απειλητικά το ταμείο όπου βρίσκεται ο άτυχος βιοπαλαιστής, να τον απειλούν λεκτικά και στη συνέχεια να τον απειλούν, ο ένας με όπλο, ο άλλος με μαχαίρι. Ο ένας εξ αυτών, ο διοπτροφόρος του διδύμου, τραβάει τον υπάλληλο προς την ταμειακή μηχανή στην προσπάθειά του να κάνει γρήγορες κινήσεις και να τους παραδώσει τα χρήματα, προφανώς για να μην μείνουν πολύ ώρα μέσα στο κατάστημα.

Του ρίχνει σπρέι πιπεριού

Την ίδια στιγμή όμως του ρίχνει σπρέι στο πρόσωπο, ο υπάλληλος οπισθοχωρεί, πιάνει τα μάτια του και συγχρόνως, τεντώνει το χέρι του, να ανοίξει την ταμειακή να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν. Ο δράστης τα παίρνει και φεύγοντας επαναλαμβάνει την κίνηση με το σπρέι πιπεριού ψεκάζοντας ξανά στο πρόσωπο τον εργαζόμενο, ούτως ώστε να μην μπορέσει να κάνει καμία κίνηση να τους καταδιώξει.

Η εξάρθρωση άλλης συμμορίας

Όπως προαναφέρθηκε, στις 14 Φεβρουαρίου η Αστυνομία είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση συμμορίας ληστών Μίνι Μάρκετ, που είχαν συλλάβει έναν 19χρονο Έλληνα, μία 16χρονη από τη Βουλγαρία και έναν 31χρονο Γεωργιανό, ενώ αναζητούσαν έναν ακόμη 22χρονο συμπατριώτη του. Από τότε αναζητούσαν έναν ακόμα 21χρονο Γεωργιανό, που έπαιρνε ενεργό μέρος στις ληστείες.

Όπως είχε προκύψει από τα στοιχεία της εξιχνίασης των ληστρικών εισβολών, ορισμένοι εκ των δραστών, εργάζονταν ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε κάποια από τα καταστήματα (!) κι είχαν μάθει με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες για τη θέση των χρημάτων και των ακριβών καπνικών ειδών, είπε τότε η Αστυνομία. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, ένα μαχαίρι και μία σιδερογροθιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις