Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανός Κυψέλη – Δίωξη: Οι κατηγορίες για τον 19χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανός Κυψέλη – Δίωξη: Οι κατηγορίες για τον 19χρονο

Γεωργιανός Κυψέλη - Δίωξη: Η κατηγορία για κακούργημα στον 19χρονο - "Ήμουν σε άμυνα" λέει

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 19χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος, χθες (26/03), εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και τραυμάτισε 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και τον διευθυντή του σχολείου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. Σε βάρος του νεαρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 19χρονος, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Τα δυο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα του νεαρού κατηγορούμενου ενώ ερευνάται πώς κατάφερε να μπει στο σχολείο, στο οποίο υπάρχει φύλακας, την ώρα που τα παιδιά ετοιμάζονταν για εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του σχολείου, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν την επίθεση, ανέφεραν ότι ο 18χρονος είχε διαφορές με τον αδερφό του κατηγορούμενου.

Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο;

Το 18χρονο θύμα της επίθεσης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και όπως τονίζει δεν γνωρίζει τον Γεωργιανό δράστη. «Είμαι καλά, ήταν δύσκολη ημέρα, ένα αγόρι χτύπησε το κεφάλι μου. Δεν τον ήξερα, απλά μπήκε μέσα στην τάξη μου και με χτύπησε με σφυρί», αναφέρει για τον κατηγορούμενο, μιλώντας στον Alpha. Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο διευθυντής μπήκε μέσα να με βοηθήσει και τον χτύπησε με μαχαίρι. Φοβήθηκα πολύ».

Απειλές από το περιβάλλον του 19χρονου

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, άτομα από το περιβάλλον του 19χρονου Γεωργιανού απειλούν όσους μιλούν για το περιστατικό. Μία μαθήτρια αποκάλυψε ότι δέχονται μηνύματα στα social media να σταματήσουν να αναφέρονται στην επίθεση γιατί μπορεί να την πληρώσουν και οι ίδιοι. Ο κατηγορούμενος θέλησε να τιμωρήσει τον μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του. «Αρκετά άτομα που έδωσαν συνεντεύξεις δέχονται απειλές από άτομα του κατηγορούμενου. Απειλούν ότι θα μας κάνουν κακό», λέει χαρακτηριστικά η μαθήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ίδια, περιγράφοντας τι συνέβη χθες το πρωί, ανέφερε ότι «ενώ πηγαίναμε στις σκάλες για να δούμε γιατί καθυστερούν καθηγητές και μαθητές να έρθουν στις τάξεις, είδαμε κόσμο να ανεβαίνει τρέχοντας και κλαίγοντας. Όταν ρωτήσαμε τι έχει συμβεί μας είπαν ότι ο αδελφός ενός παιδιού μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί ένα άλλο παιδί. Ο δράστης μετά την επίθεση είχε περάσει από τον όροφο που ήμουν αλλά δεν κατάλαβα ποιος ήταν», πρόσθεσε η μαθήτρια και τόνισε πως το σχολείο έχει δύο φύλακες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις