Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Χαλανδρίου: «Η προσφορά του Τάκη Καφετζή στις επιστήμες και το Χαλάνδρι»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χαλανδρίου: «Η προσφορά του Τάκη Καφετζή στις επιστήμες και το Χαλάνδρι»

Δήμος Χαλανδρίου: Ο Δήμος Χαλανδρίου τιμά έναν σπουδαίο άνθρωπο και επιστήμονα, τον καθηγητή κοινονιολογίας Τάκη Καφετζή, για την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνει μια τιμητική εκδήλωση με θέμα: «Η προσφορά του Τάκη Καφετζή στις επιστήμες και το Χαλάνδρι», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 7 μ.μ.,  στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη). ο Δήμος Χαλανδρίου τιμά τον επιστήμονα Τάκη Καφετζή για την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνικής έρευνας στη χώρα μας, αλλά και τον άνθρωπο που ανιδιοτελώς πρόσφερε στην κοινωνία αλλά και την πόλη του, το Χαλάνδρι, στην οποία δώρισε την προσωπική του βιβλιοθήκη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενοφών Κοντιάδης, συνταγματολόγος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Τάκης Καφετζής υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες της Πολιτικής Επιστήμης και της κοινωνικής έρευνας στη χώρα μας, ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα και στον αντιδικτατορικό αγώνα. Είχε σπουδάσει νομικά και πολιτικές επιστήμες, στην Αθήνα και το Παρίσι, αναδείχθηκε διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ για 20 χρόνια ήταν ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας). Δίδαξε ως καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πολυγραφότατος με αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη

Το έργο του και τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του αφορούσαν ζητήματα πολιτικής κουλτούρας, θεωρίας Κράτους και Δημοκρατίας, εθνικισμού και εμπειρικής πολιτικής ανάλυσης. Πολυγραφότατος ο Τάκης Καφετζής, υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του ιστορικού περιοδικού ΑΝΤΙ, συμμετείχε σε συλλογικές εκδόσεις για θέματα πολιτικής επιστήμης και αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα όπως: Περί Πολιτικής Διαφθοράς, για μία θεωρία του Κράτους, Φόβος και Δημοκρατία, Εθνος και Δημοκρατία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Ταξίδι στον Λόγο και την Ιστορία, Πολίτες, Πολιτική και Πολιτική Κουλτούρα στην Ελλάδα, Για το Πολιτικό Κυνισμό, Σε αναζήτηση του Πολίτη και της Πολιτικής.Ο Τάκης Καφετζής υπήρξε τακτικός αρθρογράφος και της «Εφ.Συν.».

Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη βαθιά αγάπη του για την επιστήμη και τον άνθρωπο. Η τελευταία του επιθυμία να δωρίσει την προσωπική του βιβλιοθήκη του στον Δήμο Χαλανδρίου, σφραγίζει με τον πιο ανεξίτηλο τρόπο το πέρασμά του από το Χαλάνδρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις