Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σωφρονιστικός συνελήφθη στον Κορυδαλλό για εισαγωγή ναρκωτικών… κατά παραγγελία
ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικός συνελήφθη στον Κορυδαλλό για εισαγωγή ναρκωτικών… κατά παραγγελία

Πρόκειται για 56χρονο, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Και δεύτερος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών, συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών «κατά παραγγελία», μάλιστα, κρατουμένων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για 56χρονο, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ συγχρόνως αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες και στον ιδιώτη προμηθευτή των ναρκωτικών με τον οποίο είχε συναντηθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Ο 56χρονος, βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει, θα άφηνε τα ναρκωτικά στις τουαλέτες και από εκεί θα τα έπαιρναν οι κρατούμενοι που γνώριζαν. Αυτό για να αποφευχθεί συνάντηση μεταξύ τους και τυχόν επ αυτοφώρω σύλληψη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Από τις έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,2 γραμμάρια κάνναβης και 53 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την εισαγωγή κάνναβης, χαπιών και κινητών με «παραγγελίες» εγκλείστων. Συστήθηκε ειδική ομάδα να διαπιστώσει το βάσιμο των καταγγελιών και πράγματι η υπόθεση άρχισε να ξεκαθαρίζει όταν οι «αδιάφθοροι» που παρακολουθούσαν αθέατοι, είδαν τον σωφρονιστικό πριν αναλάβει Υπηρεσία, να κινείται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, με το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά, παρατήρησαν ότι στάθμευσε προσωρινά με το όχημα, βγήκε από αυτό και τον προσέγγισε πεζός ο ιδιώτης, με τον οποίο άρχισαν να συνομιλούν. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος έδωσε στον σωφρονιστικό ένα δέμα και εκείνος ξαναμπήκε στο όχημά του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, όπου εργαζόταν. Στάθμευσε έξω από την πύλη, στην οδό Νικηφορίδη και κατευθύνθηκε πεζός προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Δεδομένου ότι είχε παρατηρηθεί η ύποπτη συνάντηση, ότι όλα συνέβησαν πολύ κοντά στις φυλακές, και σε συνδυασμό με την σοβαρή καταγγελία, αποφασίστηκε η επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, πριν να εισέλθει στην Κεντρική Αποθήκη. Ένα μεγάλο ερωτηματικό έχει δημιουργηθεί γύρω από την ταυτότητα και το ποινικό παρελθόν του 56χρονου σωφρονιστικού. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμπεριληφθεί στο παρελθόν ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος πολλών ατόμων από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για προμήθεια ναρκωτικών.

Η 2η περίπτωση

Όπως προαναφέρθηκε, ήταν η δεύτερη σε 15 ημέρες σύλληψη σωφρονιστικού των φυλακών για εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών. Στις 10 Μαρτίου, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι σωφρονιστικός, που απασχολείτο με προμήθεια τροφίμων εκτός φυλακών, επιχείρησε μέσα στο υπηρεσιακό όχημα να εισάγει ποσότητα κάνναβης και κινητά τηλέφωνα, κρυμμένα στον διπλό πάτο μιας κατσαρόλας! Όπως αναφερόταν στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο προαναφερόμενος, «εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα, αποπειράθηκε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ακατέργαστη κάνναβη και κινητά τηλέφωνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους».

Κατασχέθηκαν, τότε, έξι νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 557 γραμμαρίων, 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 10 αντάπτορες φόρτισης και 17 καλώδια φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Ακολούθησαν και έρευνες εκτός φυλακών Κορυδαλλού. «Σε επακόλουθες έρευνες», πληροφορούσαν οι αστυνομικοί «σε οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδας και σιδερογροθιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις