Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές… 12 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές… 12 ετών

Οι σκηνές αστυνομικής ταινίας στο Μενίδι και η εισβολή σε κατάστημα

Τους δύο συνεργούς του 12χρονου Ρομά, ο οποίος συνελήφθη μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών στη Φυλή για την κούρσα τρόμου με θύμα οδηγό ταξί, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής και της Άμεσης Δράσης. Ο μόλις 12 ετών ληστής-δεν είναι, ωστόσο, το στοιχείο της ηλικίας πρωτοφανές στην σκληρή εγκληματικότητα- μαζί με πιθανότατα επίσης ανήλικους συνεργούς, ακινητοποίησαν, χτύπησαν και λήστεψαν τον 54χρονο οδηγό, ενώ είχαν επιβιβαστεί στο επαγγελματικό του αυτοκίνητο, παριστάνοντας τους πελάτες. Σε ένα σημείο ερημικό, στο οποίο έντεχνα οδήγησαν τον 54χρονο βιοπαλαιστή, του επιφύλαξαν τον εφιάλτη.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού τον χτύπησαν με γροθιές, του άρπαξαν τις εισπράξεις και προσωπικά του αντικείμενα, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο, άνοιξαν τις πόρτες και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Μετά την καταγγελία του οδηγού, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης με βάση τις περιγραφές του θύματος, εντόπισαν τον 12χρονο και τον συνέλαβαν. Αναφέρθηκε πάρα πάνω ότι το γεγονός εμπλοκής σε περιστατικό βαριάς εγκληματικότητας τόσο μικρού δράστη, δεν είναι πρωτοφανές. Αυτό γιατί, επίσης 12χρονος Ρομά, είχε πρωταγωνιστήσει αρνητικά σε άγρια επίθεση με σκοπό τη ληστεία που είχε δεχθεί 62χρονος οδηγός ταξί στο Μενίδι, πριν από δύο χρόνια.

Ωρα 4 το πρωί, ανήλικοι Ρομά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, του έκλεισαν, τότε, τον δρόμο, όταν στο ταξί επιβιβαζόταν επιβάτης, ο οποίος επρόκειτο να μεταφερθεί στην Εκάλη. Κοντά στο κέντρο του καταυλισμού των Ρομά, ανήλικοι εισβολείς κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του οδηγού ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν! Τότε ο 62χρονος οδηγός, άρχισε να φωνάζει στον πελάτη, που ήταν στο πίσω κάθισμα να τρέξει και να σωθεί. Βγήκε εκείνος από την πίσω δεξιά πόρτα και έτρεξε, ενώ κατάφερε να ενημερώσει την Αστυνομία. Οι ληστές είχαν αρπάξει 250 ευρώ, την τσάντα του πελάτη, την οποία εγκατέλειψε μέσα στον τρόμο του εντός του οχήματος και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν από τους ανήλικους δράστες της άγριας ληστείας.

Kαι πάλι 12χρονος

Επρόκειτο και τότε για έναν 12χρονο, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε μάλιστα και σε ανακριτή με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Η διάρρηξη στον Πύργο

Και τέλος, μόλις πριν από λίγες ημέρες το Alphafreepress, παρουσίασε τα στοιχεία της λίαν σοβαρής υπόθεσης 32χρονου πατέρα Ρομά, ο οποίος συνελήφθη για διάρρηξη καταστήματος με συνεργό τον μόλις 12 ετών γιο του και εμπλεκόμενο στην υπόθεση και τον 15χρονο αδελφό του. Έγραφε, χαρακτηριστικά, το alphafreepress: «Ίσως, μόνο τα λόγια της Αστυνομίας που έκανε την έρευνα, μπορούν να αποτυπώσουν-και αυτό έως ένα σημείο- το τι συνέβη και ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι. Αναφέρει, λοιπόν, η Αστυνομία, στην επίσημη ενημέρωση: «Συνελήφθησαν στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας και δύο ανήλικοι ηλικίας 12 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, ο άνδρας και ο 12χρονος, χθες τα ξημερώματα, στον Πύργο, διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν από συρτάρι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις