Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ. και συλλήψεις: “Σαφάρι” των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ. και συλλήψεις: “Σαφάρι” των Αρχών

Συλλήψεις ΕΛ.ΑΣ.: Έλεγχοι στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τετραήμερο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 96.590 άτομα και 85.024 οχήματα:

  • Προσήχθησαν 3.444 άτομα
  • Συνελήφθησαν 1.090 άτομα για διάφορα αδικήματα
  • Βεβαιώθηκαν 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 91 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και 13 για ηχόμετρα
  • Ακινητοποιήθηκαν 504 οχήματα
  • Κατασχέθηκαν 5 οχήματα

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 6.197 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 28 άτομα και βεβαιώθηκαν 1.218 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • Στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 233 έλεγχοι ατόμων, 37 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 13 άτομα, συνελήφθησαν 3 άτομα και βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις