Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αίγινας νερό: Ξανά σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αίγινας νερό: Ξανά σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός

Δήμος Αίγινας νερό: Μετά από δύο μήνες επίπονης διαδικασίας επιδιορθώθηκε προσωρινά, ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης στην Αίγινα

Σε λειτουργία δόθηκε ξανά από την Κυριακή, ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης στο νησί της Αίγινας, καθώς αποκαταστάθηκε προσωρινά η βλάβη που είχε αφήσει το νησί χωρίς νερό επί δύο μήνες. Φυσικά αναμένεται επίσημη ανακοίνωση, έτσι ώστε να διαπιστωθεί, αν είναι το νερό κατάλληλο προς πόση, τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες. Ο ανάδοχος που έχει αναλάβει την επισκευή του αγωγού, καθώς το εισαγγελικό πόρισμα έκανε λόγο για αστοχία υλικού, δείχνοντας ξεκάθαρα την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας,  ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ότι λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, το εργαστήριο που εξετάζει τα δείγματα νερού ήταν κλειστό.

Όπως σημειώνεται, το σχετικό δείγμα νερού, θα  δοθεί από τον Δήμο Αίγινας σήμερα και τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων θα είναι διαθέσιμα αύριο, ενώ αυτά των βιολογικών αναλύσεων την επόμενη Τρίτη 2 Απριλίου. Με δεδομένα τα παραπάνω, ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε το νερό να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους αποκλειστικά και μόνο για οικιακές χρήσεις, μέχρι να γνωστοποιηθούν οι μετρήσεις του ποιοτικού ελέγχου.

Αποκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν από την κατασκευαστική εταιρία στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, οπότε ξεκίνησαν και οι δοκιμές λειτουργίας. Δύτες επιδόθηκαν στο καθάρισμα του θαλασσινού νερού που βρισκόταν μέσα στον αγωγό, έσφιξαν τις βίδες και προχώρησαν στη διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται, προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο νησί. Ακολούθησε η κανονική υδροδότηση του νησιού, μέσω της κεντρικής δεξαμενής του Λεοντίου και στη συνέχεια σε όλες τις δεξαμενές στις δημοτικές κοινότητες και στο δίκτυο.

Ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε τα εξής: «Από σήμερα (Κυριακή) το πρωί έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία του υποθαλάσσιου ο αγωγού. Αυτή τη στιγμή γίνεται η πλύση του αγωγού και σε μερικές ώρες, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα μπορέσουμε το νερό αυτό να το παροχετεύσουμε στην κεντρική δεξαμενή του Λεοντίου και στη συνέχεια σε όλες τις δεξαμενές στις δημοτικές κοινότητες, καθώς επίσης και στο δίκτυο» και ευχαρίστησε την εταιρεία και το Λιμενικό Σώμα για την ολοκλήρωση του έργου. «Τις επόμενες ημέρες, επειδή καθημερινά, θα ελέγχουμε για την ποιότητα του νερού, οι πολίτες θα ενημερώνονται και με δελτία τύπου, αλλά και με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο μπορούμε να τους ενημερώσουμε. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ότι ως Δημοτική Αρχή και πάντα βέβαια με συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον κύριο Χαρδαλιά, θα πρέπει να δούμε εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης σε περίπτωση που θα προκύψει κάτι άλλο», ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στο aeginaportal.gr.

Συρρίκνωση του χρόνου

Σε δήλωση τους αντίστοιχα οι συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά τόνισαν ότι: «Συρρικνώσαμε το χρόνο και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, καλώντας τον ανάδοχο να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του», και πρόσθεσαν στη συνέχεια ότι ο περιφερειάρχης Αττικής, παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή, σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επιπλέον επισήμαναν ότι:«Αναμένουμε πλέον από τον Δήμο Αίγινας τις σχετικές αναλύσεις, έτσι ώστε το νερό να ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας με ασφάλεια. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες, αυστηρές προδιαγραφές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις