Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέμπη – παρέλαση 25 Μαρτίου: Ράγισαν καρδιές στη Λάρισα, ένταση στα Τρίκαλα
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη – παρέλαση 25 Μαρτίου: Ράγισαν καρδιές στη Λάρισα, ένταση στα Τρίκαλα

Η μητέρα της Κλαούντια Λάτα που χάθηκε στα Τέμπη δάκρυσε στην αγκαλιά του Παπαστεργίου

Άκρως συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Λάρισα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, μετά την παρέλαση, στην οποία παρέστη η μητέρα της Κλαούντια Λάτα που χάθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών. Συντετριμμένη, με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της Κλαούντια, πλησίασε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του πρόσφερε λουλούδια για την κόρη της. Εκείνος την αγκάλιασε συγκινημένος. Το μόνο που ζήτησε η κα Λιάτα ήταν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα.

Την μητέρα της κοπέλας αγκάλιασαν με δάκρυα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καθώς και ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, που την πλησίασαν μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Λάρισας.

Παρέλαση στα Τρίκαλα: Ένταση με συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Στιγμές έντασης επικράτησαν προς το τέλος της παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα. Γονείς και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών παρακολούθησαν την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή άφησαν στην εξέδρα 57 τριαντάφυλλα για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές προς τους επισήμους, με κάποιους από τους συγγενείς των θυμάτων να αντιδρούν έντονα κινούμενοι προς τους παριστάμενους στρατιωτικούς και να ξεσπούν φωνάζοντας.

Ξέσπασε η Σοφία Πλακιά

Ξέσπασε η Σοφία Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στα Τρίκαλα. Όπως ανέφερε, την ίδια στιγμή που πολλοί από τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση δεν χαιρέτησαν τους επισήμους ως είθισται, ένας από τους Πυροσβέστες κόρναρε κιόλας όταν πέρασε από μπροστά τους.

«Πέρασε όλη η νεολαία και δεν γύρισε κανείς να κοιτάξει, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Το είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών, όταν όμως περνάει ολόκληρη η ΣΜΥ και Πυροσβεστική και προσεύχεται μπροστά τους, πέρασε η Πυροσβεστική και κόρναρε, δεν κρατιέσαι. Πού πάμε;», τόνισε η κ. Πλακιά σε δηλώσεις της. «Γονιός ήταν ο πυροσβέστης εκεί μέσα και καθόταν από πάνω και κοιτούσε», συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κ. Πλακιά στο Trikalanews.gr:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις