Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρίσταναν τους τραπεζικούς και… έταζαν αναδρομικά
ΕΛΛΑΔΑ

Παρίσταναν τους τραπεζικούς και… έταζαν αναδρομικά

Με το γνωστό κόλπο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας

Δεν είναι μόνο αυτοί που υποδύονται τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς και με το κατάλληλο «αφήγημα» εξαπατούν σωρηδόν Έλληνες πολίτες που χάνουν τις περιουσίες τους για να…σώσουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους που δήθεν χρειάζονται επέμβαση ή τάχα, έχουν προκαλέσει βαριά τροχαία.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι κι αυτοί, που παριστάνουν τηλεφωνικά τους τραπεζικούς υπαλλήλους, οι οποίοι… τάζουν αφειδώς μεγάλα ποσά από αναδρομικά που δήθεν δικαιούνται. Ενας από αυτούς, συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Μαζί με συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζει η Αστυνομία, έταζαν αναδρομικά σε πολίτες της μισής χώρας (!), αποσπώντας τους, εν τέλει, μεγάλα χρηματικά ποσά. Με το γνωστό κόλπο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, προκειμένου να καλυφθούν τα «έξοδα του φακέλου»,  για να εκταμιευθούν τα χρήματα των αναδρομικών! Λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη του «τραπεζικού»,  συνεργός του, τηλεφώνησε, λέει η Αστυνομία, σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Ηλείας.

«Προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, ισχυρίστηκε ότι είναι δικαιούχος αναδρομικών ποσών και ζήτησε να καταθέσει χρήματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί δήθεν η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 6.121 ευρώ, το οποίο παρέλαβε λίγο αργότερα ο συλληφθείς». Δεν ήταν όμως το μόνο θύμα του διδύμου των «τραπεζικών».

Προσθέτει η Αστυνομία: «Από την έρευνα προέκυψε, ότι στις 4 Μαρτίου 2024, δρώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα σε περιοχή των Δωδεκανήσων, με αποτέλεσμα να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος συνεργός, τηλεφώνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2024 σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Μεσσηνίας και με το ίδιο πρόσχημα, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί». Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις