Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αστυνομικός συνελήφθη για μαστροπεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικός συνελήφθη για μαστροπεία

Μετέφερε Ρωσίδες και Ουκρανές σε ξενοδοχεία

Αστυνομικός που υπηρετούσε έως τώρα σε υπηρεσία Ασφαλείας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία της μαστροπείας! Συγκεκριμένα ότι μετέφερε με αυτοκίνητο έναντι αμοιβής, κοπέλες από τη Ρωσία και την Ουκρανία σε ξενοδοχεία της Αττικής, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά με πελάτες.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα ξεκίνησαν όταν στην υπηρεσία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, έφθασε καταγγελία από άγνωστο άτομο όπου δινόταν η πληροφορία ότι ο αστυφύλακας προχωρούσε σε επ’ αμοιβή μεταφορές των γυναικών. Ομάδα αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων, ζήτησε από τον αρμόδιο εισαγγελέα άδεια άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Από τις πρώτες απαντήσεις φάνηκε ότι η πληροφορία του αγνώστου ήταν σωστή. Το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα σε κεραίες που βρίσκονταν στην ακτίνα συγκεκριμένου ξενοδοχείου της Μεταμόρφωσης, όπου και ανέμενε επί μία ώρα κάθε φορά για να παραλάβει και πάλι τις αλλοδαπές. Συστήθηκε τότε στις Εσωτερικές Υποθέσεις ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι πράγματι και με την αυτοπρόσωπη παρουσία στην περιοχή που προαναφέρθηκε είδαν τον αστυνομικό, άλλοτε μέσα σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο και άλλοτε να κινείται πεζός, πάντως κοντά στο ξενοδοχείο. Ετσι, αποφασίστηκε να ελεγχθεί. Μόλις κλήθηκε για έρευνα, ακολούθησε σωματική έρευνα και κατασχέθηκαν σε πρώτη φάση δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ, που είχε επίσης στην κατοχή του.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν 12 σφαίρες χωρίς να δικαιολογείται η κατοχή του συγκεκριμένου διαμετρήματος, μία σιδερογροθιά μαύρου χρώματος, επτά φορητοί  ασύρματοι πομποδέκτες  και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους ασύρματους πομποδέκτες, οι τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ, αποφάνθηκαν σε ερώτηση των «αδιάφθορων» ότι οι δύο ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα της Αστυνομίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο αστυφύλακας, άκουγε τις επίμαχες ώρες των μεταφορών των αλλοδαπών το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να λαμβάνει τα μέτρα του και να αποφεύγει τους ελέγχους.

«Οικονομικά προβλήματα»

Το ζήτημα είναι ότι εξεταζόμενος στην ίδια Υπηρεσία ο αστυνομικός, ισχυρίστηκε ότι καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δέχθηκε να μεταφέρει έναντι αμοιβής από 20 έως 30 ευρώ τη φορά, περίπου 10 γυναίκες από Ρωσία Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ακόμη ότι οι γυναίκες αυτές, που εκδίδονταν ήταν όλες ενήλικες, οι οποίες επισκέπτονται εφήμερα τη χώρα μας για αναψυχή, κατέχοντας νόμιμα έγγραφα. Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι κοπέλες τον εμπιστεύονταν απόλυτα καθώς αισθάνονταν ασφάλεια και οικειότητα, καθώς γνωρίζει τη γλώσσα τους, γιατί έχει γεννηθεί στην Ουκρανία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις