Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέμπη – Μαρινάκης: Χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη – Μαρινάκης: Χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση

Κανείς δεν είναι apriori αθώος επειδή είναι υπουργός ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για «χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση» της τραγωδίας των Τεμπών έκανε λόγο την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης καθώς έθεσε την ερώτηση «υπάρχει κάποιος που εξαιρείται, υπάρχει κάποιος που έδειξε η Δικαιοσύνη, υπάρχει κάποιο κατηγορητήριο; Όχι είναι η απάντηση». «Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι apriori αθώος επειδή είναι υπουργός ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη. Αθώους, ενόχους, κατηγορούμενους, τους καθορίζει η δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ο εισαγγελέας στη Λάρισα αποδώσει ευθύνες στον κ. Καραμανλή.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο Παύλος Μαρινάκης αναρωτήθηκε γιατί ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών» και «γιατι δεν συντάσσουν κατηγορητήριο για να μπορούν να μας κατηγορήσουν για συγκάλυψη;», προσθέτοντας «θυμήθηκαν όλους τους νεκρούς και όλες τις τραγωδίες». Όσον αφορά τον Χρήστο Σπίρτζη είπε ότι «ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, δηλαδή για αυτό που μας κατηγορούσαν ότι βγαίνουν “λάδι” οι υπουργοί επειδή έχουν ειδικό καθεστώς παραγραφής. Πιάνει τον Σπίρτζη και τους υπουργούς που είχαν διατελέσει την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «τον κ. Καραμανλή από το 2019 δεν τον πιάνει γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το άρθρο 89 του Συντάγματος και δεν ισχύει ειδική παραγραφή».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις