Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Μελόνι viral: Η απρόσμενη αντίδραση στη Βουλή
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελόνι viral: Η απρόσμενη αντίδραση στη Βουλή

Η Μελόνι viral: Όταν της είπαν «μη με κοιτάζετε με βλέμμα τόσο ανήσυχο»

«Viral» έχει γίνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η οποία κρύβει το πρόσωπό της μέσα στο σακάκι της, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στο κοινοβούλιο της Ρώμης. Η φωτογραφία εμφανίστηκε σε όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στη «Wall Street Journal», στο πρωτοσέλιδό της. Το όλο συμβάν σχετίζεται με ομιλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού στη Bουλή. Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαλόγου, ο επικεφαλής των Ιταλών οικολόγων Αντζελο Μπονέλι είπε στη Μελόνι «να μην τον κοιτάζει με βλέμμα που προκαλεί έντονη ανησυχία». Η πρωθυπουργός της χώρας αντέδρασε με μια θεαματική κίνηση. Πρώτα άνοιξε διάπλατα τα χέρια της και αμέσως μετά «κρύφτηκε» μέσα στο σακάκι της. Σκηνή που απαθανάτισαν οπερατέρ και φωτογράφοι.

Η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι, σχολιάζοντας το ασυνήθιστο συμβάν μέσω του διαδικτύου, υπογράμμισε: «Παρατηρώ ότι πολλά μέλη της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έκπληκτα επειδή απάντησα με ειρωνεία, καλύπτοντας το πρόσωπό μου, στη δήλωση του ηγέτη των οικολόγων, ώστε να μην προκαλέσω άγχος στον συνάδελφο». Η Μελόνι, πάντως, ζήτησε «συγγνώμη» από τον συνάδελφό της «και από οποιονδήποτε άλλον μπορεί να ένιωσε ενδεχομένως την όποια ανησυχία».

Δημοσκόπηση: Πρώτη με διαφορά η Μελόνι για τις Ευρωεκλογές

Πρώτο με διαφορά παραμένει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διενεργήθηκε από τo ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Euronews. Το κόμμα της Μελόνι συγκεντρώνει το 27% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 17,4%. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 8,2% των ερωτηθέντων, όσο ακριβώς συγκεντρώνει και το Φόρτσα Ιτάλια που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ακολουθούν η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και οικολόγων με το 4,1%, και τα δυο μικρά κεντρώα κόμματα Ζωντανή Ιταλία – του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι (3,4%) και Azione (3%). Αναλυτές εκτιμούν πως είναι πιθανόν να διατηρηθεί η μεγάλη υπεροχή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στον συντηρητικό χώρο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, ενώ η Λέγκα βρίσκεται σε καθοδική πορεία και η Φόρτσα Ιτάλια σε ανοδική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις