Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρομακτικές στιγμές για πολίτες σε Άνω Λιόσια και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Τρομακτικές στιγμές για πολίτες σε Άνω Λιόσια και Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο της Αστυνομίας

Ντυμένος ανάλογα με την… περίσταση, εκβιάζοντας τον οίκτο των διερχόμενων οδηγών, παρίστανε τον επαίτη αλλά ήταν ληστής!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δρούσε με βάση ολοκληρωμένο σχέδιο, στους χώρους έξω από τον προαστιακό των Ανω Λιοσίων. Περίμενε να σταματήσουν τα αυτοκίνητα στον ερυθρό σηματοδότη. Όταν έβλεπε ότι στο κάθισμα του συνοδηγού δεν καθόταν κανείς και ότι ο οδηγός είχε αποθέσει κινητά, πορτοφόλι και άλλα αντικείμενα αξίας, πλησίαζε. Πάντα από την πόρτα του συνοδηγού. ΄Οσο ο οδηγός κοιτούσε τον σηματοδότη περιμένοντας να ανάψει το «πράσινο», άνοιγε την πόρτα και άρπαζε ό,τι έβρισκε. Στη συνέχεια χάνονταν τα ίχνη του μέσα στην πολυκοσμία του προαστιακού και οι ελπίδες των οδηγών, που τον αναζητούσαν στα σημεία εκείνα, ήταν μάταιες. Εμφανιζόταν ανά πέντε η και περισσότερες ημέρες για λόγους προφύλαξης.

Μετά τις καταγγελίες των οδηγών, που είχαν πέσει θύματα του επαίτη-«μαϊμού», ο οποίος με αυτά που διέπραττε κλόνιζε την εμπιστοσύνη και στους πραγματικά οικονομικά ασθενείς, οι αστυνομικοί, κατέστρωσαν το δικό τους σχέδιο. Παριστάνοντας τους επιβάτες του προαστιακού, παρατηρούσαν και περίμεναν την εμφάνισή του. Αυτή δεν άργησε και σε μία ακόμη προσπάθεια να κλέψει από το κάθισμα του συνοδηγού, τον συνέλαβαν. Είδαν ότι πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος, με βάση τα έως τώρα στοιχεία είχε διαπράξει πέντε κλοπές και μία ληστεία. Η ληστεία αφορούσε περιστατικό κατά το οποίο ο οδηγός αντελήφθη την απάτη και την επικείμενη κλοπή, επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον δράστη όπως είχε σκύψει στο όχημα, αλλά δέχθηκε χτυπήματα και εγκατέλειψε την προσπάθεια,\.

Ανήλικοι ληστές στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

Κι αν αυτά συνέβαιναν στον προαστιακό των ΄Ανω Λιοσίων, ακόμη πιο σκληρές σκηνές βίας ξετυλίγονταν για καιρό στους χώρους γύρω από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις  ανήλικοι, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι τρεις, έστηναν ενέδρες σε διερχόμενους, τους χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές και άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα. Πέντε ληστείες με τη χρήση σωματικής βίας εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Σε βάρος των ανήλικων, σκληρών ληστών,  σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα»,  αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Νοεμβρίου 2023 έως μέσα Ιανουαρίου 2024, από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό, συνέστησαν ομάδα – συμμορία και διέπραξαν πέντε (5) ληστείες με χρήση σωματικής βίας, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας τουλάχιστον 4.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε  στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις