Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννινα αυτοκτονία 50χρονου: Μυστήριο με το σημείωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα αυτοκτονία 50χρονου: Μυστήριο με το σημείωμα

Ιωάννινα αυτοκτονία 50χρονου: Τα στοιχεία που έκαναν τις Αρχές στα Ιωάννινα να απομακρυνθούν από το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Συναγερμός σήμανε σήμερα στα Ιωάννινα, καθώς οι Αρχές εντόπισαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί το πτώμα ενός άνδρα που ήταν τυλιγμένο μέσα σε μαύρες σακούλες, στο δασάκι Φρόντζου. Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας κάτοικος της περιοχής, που έκανε τον πρωινό του περίπατο μέσα στο δασάκι και ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία βρήκε δίπλα στο άψυχο σώμα και ένα πιστόλι. “Το βρήκε ένας παππούλης. Ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή δεν το πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα ο παππούς και πήγα εγώ μαζί του και το είδα αυτοπροσώπως το πτώμα”, περιέγραψε αυτόπτης στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η αυτοψία ιατροδικαστή αλλά και ένα σημείωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα, απομάκρυναν το σενάριο της δολοφονίας και έκαναν τις Αρχές να εστιάσουν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκε σε έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής, που στο παρελθόν αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί που συγκέντρωσαν μια σειρά από στοιχεία, κατάφεραν να συνθέσουν και τη σκηνή της αυτοκτονίας. Εκτιμούν ότι ο 50χρονος έβαλε στο κεφάλι του σακούλες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Βρήκαν δε, και ένα όπλο περασμένο με αλυσίδα στο ένα του χέρι, ενώ στον καρπό του άλλου υπήρχαν χειροπέδες.

Τι έγραφε το σημείωμα

Στο σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και πιο κάτω να εξηγεί στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του. Η ίδια εκπομπή αποκάλυψε μέρος του πεντασέλιδου γράμματος που βρέθηκε πάνω στην σορό όπου αναφέρει:

“Προς τις αρχές,

Ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας”.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του και πριν από δύο χρόνια. Όπως φαίνεται έμεινε χωρίς φαρμακευτική αγωγή και τη νύχτα αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της ίδιας της ζωής του. Μιλώντας στο “Live News” o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επεσήμανε ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί υπάρχει το σημείωμα και πλάνα από τις κάμερες τις περιοχές, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του στο σημείο, όπου αυτοκτόνησε.

“Πήγε στο σημείο, έβαλε στα πόδια του τη σακούλα απορριμμάτων, πέρασε γύρω γύρω ταινία και στη συνέχεια έβαλε τη θήκη του μαξιλαριού στο κεφάλι του και τη σακούλα. Έπειτα έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του”, περιέγραψε και πρόσθεσε: “Δεν μπορείς να εξηγήσεις ποτέ μια παράλογη πράξη, όπως αυτή, με λογικά. Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Φαίνεται πως έβαλε τη σακούλα για να μην διασπαρθεί γύρω γύρω φαιά ουσία και αίμα. Μένει να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του”.Από ιατροδικαστικής απόψεως ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση και συνέχισε λέοντας: “Το μεγάλο χρέος ενός ιατροδικαστή σε μια τέτοια περίπτωση είναι να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να είναι κάτι διαφορετικό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις