Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιόγκα και σεξ: Στάσεις για μια καλύτερη ερωτική ζωή
PLUS

Γιόγκα και σεξ: Στάσεις για μια καλύτερη ερωτική ζωή

Γιόγκα και σεξ: Οι γυναίκες που κάνουν τακτικά ασκήσεις παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις κατά τη σεξουαλική πράξη

Η πρακτική της γιόγκα είναι γνωστό πως μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Όσο πιο συχνά εξασκούμαστε τόσο θα εντοπίζουμε τις αλλαγές στο σώμα μας. Μάλιστα, με δύο φορές την εβδομάδα πρακτική η στάση του κορμού μας θα βελτιωθεί, θα μάθουμε να αναπνέουμε πιο βαθιά, οι ώμοι μας θα «ανοίξουν» και θα γίνουμε πιο ευλύγιστοι. Ωστόσο, τα οφέλη της γιόγκα δεν σταματούν εδώ. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine απέδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία και στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας (επιθυμία, διέγερση, λίπανση, οργασμός, ικανοποίηση και πόνος).

Αναρωτιέσαι γιατί; Ακόμα κι αν έχεις κάνει ελάχιστα μαθήματα γιόγκα θα έχεις παρατηρήσει πως ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους επιδρά είναι πως συντονίζει την κίνηση με την αναπνοή, και σε βοηθάει να συνδεθείς καλύτερα με το σώμα σου. Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει το σεξ πολύ πιο απολαυστικό και να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο «παρούσα» σε κάθε στιγμή. Επιπλέον, η συχνή γιόγκα σε βοηθά να εκτονώσεις το συσσωρευμένο στρες και να χαλαρώσεις βαθιά. Κι όπως θα έχεις ίσως ήδη παρατηρήσει, το σεξ είναι καλύτερο όταν μπορείς να αφεθείς.

Τα οφέλη της γιόγκα

H γιόγκα κρατά το σώμα σου τονωμένο και ζωηρό χαρίζοντάς σου λίγη ακόμα πολυπόθητη αυτοπεποίθηση. Για να νιώσεις και εσύ, στην πράξη, όλα τα παραπάνω, δοκίμασε την παρακάτω πρακτική που στοχεύει στο να ξυπνήσει το σώμα και τη λίμπιντο σου. Θυμήσου να αναπνέεις συνεχώς καθώς και να εναρμονίζεις κάθε κίνηση με την εισπνοή και την εκπνοή σου. Εξασκήσου στο να κρατάς κάθε άσανα για περίπου 1 λεπτό προκειμένου να αποκομίσεις όλα τα οφέλη για την ευλυγισία, την συγκέντρωση και τη δύναμή σου. Καθότι ήπιο, αν ήδη κάνεις συχνά γιόγκα, μπορείς να εντάξεις αυτό το μικρό πρόγραμμα στην καθημερινή σου πρακτική!

Πέντε στάσεις για βελτίωση της σεξουαλικής ζωής

Γάτα – Αγελάδα

Αυτή είναι μια ωραία κίνηση όταν το σώμα σου χρειάζεται διάλειμμα. Η «γάτα- αγελάδα» (Cat-Cow ή Bitilasana και Marjaryasana) είναι στην ουσία δύο στάσεις γιόγκα που λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη, βελτιώνοντας τη στάση του σώματος και την ισορροπία. Ιδανική επίσης για όσους πονάνε στην πλάτη. Τα οφέλη αυτής της συγχρονισμένης κίνησης αναπνοής θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να ανακουφιστείς από την ένταση και το άγχος της ημέρας.

Κάτω σκύλος

Για να ξεκινήσετε τη στάση, σταθείτε σε τετραποδική στάση πατώντας στα δάκτυλα των ποδιών. Τοποθετήστε τα χέρια κάτω από τους ώμους, και τα γόνατα κάτω από τη λεκάνη. Ανοίξτε τα δάκτυλα των χεριών σας. Μπορείτε να ζεστάνετε τη μέση σας με τη στάση «γάτα- αγελάδα», ή να προχωρήσετε άμεσα στην ολοκλήρωση της στάσης.

Σαύρα

Ξεκινήστε με τον «κάτω σκύλο». Εκπνεύστε καθώς πατάτε το δεξί σας πόδι προς το εξωτερικό του δεξιού σας χεριού. Βεβαιωθείτε ότι το πόδι σας φτάνει στο μπροστινό μέρος του χαλιού, έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να ευθυγραμμίζονται με τα δάχτυλά σας. Το δεξί γόνατο πρέπει να είναι λυγισμένο κατά 90 μοίρες και να τοποθετείται πάνω από τον αστράγαλο. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να δείχνουν περίπου 45 μοίρες. Εισπνεύστε καθώς χαμηλώνετε τους αγκώνες σας στο πάτωμα, με τους πήχεις να ακουμπούν στο χαλάκι. Απλώστε τις παλάμες σας στο πάτωμα (αν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ κάτω από τους πήχεις σας). Κρατήστε το κεφάλι σας σε ουδέτερη, χαλαρή θέση.

Ανοιχτά πόδια με κάμψη μπροστά

Η στάση αυτή διατείνει την οπίσθια πλευρά των μηρών, και την οσφυϊκή μοίρα, αναζωογονεί και αιματώνει τον εγκέφαλο, βοηθά στην αντιμετώπιση του στρές, ηρεμεί το μυαλό και προετοιμάζει για τις στάσεις ισορροπίας. Μπορεί να δράσει και ως στάση αντιγήρανσης.

Το άροτρο

Εάν κάνετε τη στάση του άροτρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να θεραπεύσει τη σπονδυλική στήλη, δηλαδή την οστεοχόνδρωση όλων των τμημάτων της πλάτης. Ακούγεται δελεαστικό! Επιπλέον, για αρχάριους στη γιόγκα, η ασάνα μπορεί να φαίνεται απλή: «πρέπει να ξαπλώσεις ανάσκελα και απλά να πετάξεις τα πόδια σου πίσω από το κεφάλι σου». Κάπως έτσι, αλλά όχι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα, η στάση του αλέτρι είναι αρκετά περίπλοκη, πρέπει να τηρείτε αυστηρά την τεχνική εκτέλεσης και να γνωρίζετε όλες τις αντενδείξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις