Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οδηγός λεωφορείου μιλά στο κινητό και οδηγεί με τους αγκώνες
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός λεωφορείου μιλά στο κινητό και οδηγεί με τους αγκώνες

Επιβάτης στη γραμμή 022 κατέγραψε τον οδηγό ενός λεωφορείου γεμάτου κόσμο να κοιτά για ώρα την οθόνη

Οργή προκαλεί η εικόνα οδηγού λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας που «συνελήφθη» από κινητό μια επιβάτισσας να οδηγεί με τους αγκώνες και να κοιτά το κινητό του. Το περιστατικό, που έβαλε σε κίνδυνο τους επιβάτες όπως και τους άλλους οδηγούς στον δρόμο, συνέβη την Τρίτη (19/3), γύρω στις 19:10, στη γραμμή 022 προς τη Νέα Κυψέλη. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά με το ένα χέρι την προστατευτική θήκη του κινητού και με το άλλο χέρι να σκρολάρει στην οθόνη. Φαίνεται, μάλιστα, να κρατά το τιμόνι με τους αγκώνες. Όλα αυτά μια ημέρα με ολισθηρό οδόστρωμα λόγω της βροχής.

Η επιβάτης είπε στο Mega,

«Μόνο 30 δευτερόλεπτα μπόρεσα να καταγράψω λόγω του ότι ήταν φίσκα, είναι και μικρό το λεωφορείο. “Ήταν τόσο χαμένος στον κόσμο του και, μόλις σταματήσαμε, άνοιξε τις πόρτες κανονικά και κατέβηκε ο κόσμος γιατί ήταν τερματικός σταθμός. Κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Ήμασταν νεαρά άτομα μπροστά, πίσω κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν κατάλαβαν τι έγινε, μεταξύ μας το καταλάβαμε και λέγαμε: “κάτσε να πάνε όλα καλά”». Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΥ λέει ότι «η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ΟΣΥ ΑΕ. “Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

Έπιασε ξανά τιμόνι ο οδηγός λεωφορείου στην Κηφισιά που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε

Εντωμεταξύ, στο τιμόνι γύρισε ο οδηγός του λεωφορείου στην Κηφισιά, ο οποίος είχε καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο να λύνει σταυρόλεξο, την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 523, καθώς έληξε η δίμηνη διαθεσιμότητά του. Ο Φώτης Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΑΣΥ, μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Live News» τόσο για το περιστατικό στην Κηφισιά όσο και για τον οδηγό του ΟΑΣΑ στην Κυψέλη, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να σκρολάρει στο κινητό του ενώ οδηγεί.

«Είναι στην υπηρεσία, γιατί τελείωσε η δίμηνη διαθεσιμότητά του. Επιβλήθηκε η ανάλογη ποινή, που ορίζει ο κανονισμός, και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά» είπε για τον οδηγό ο οποίος έλυνε το σταυρόλεξο, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. «Δεν μπορώ να διακρίνω ποιος οδηγός είναι. Όποιος και να είναι ο συνάδελφος, είναι λάθος. Επαγγελματίας οδηγός να ασχολείται με το κινητό του δεν μπορεί να γίνεται ούτε για ένα δευτερόλεπτο» ανέφερε για το περιστατικό στην Κυψέλη. «Να πούμε ότι για να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία δεν αρκεί ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσς. Πρέπει ο καταγγέλλων να απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα παραπόνων του ΟΑΣΑ, πράγμα που συνήθως δεν γίνεται» πρόσθεσε για το συμβάν στην Κυψέλη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις